You are currently viewing Видове целувки според характера

Видове целувки според характера

Ако любовта е най-възвишеното човешко чувство, то целувката е нейната еманация.

Ако пък любовта е химия, то целувката е най-силният лакмус за това какво точно протича между двама души.

Така или иначе, това божествено проявление, нaречено целувка, вълнува и вдъхновява хората от всички възрасти, раси, култури. Няма обич без нежен допир на устните, няма истинска страст без тяхното сливане.

Редица специалисти – психолози, сексолози, медици се надпреварват да гадаят за характера, душевността и дори физическите ни характеристики според начина, по който се целуваме. Казват, че именно той е термометърът, измерващ градусите на интензивност на връзката ни.
Експертите по въпросите на взаимоотношенията между двама души твърдят, че целуването е първото нещо, което преустановяваме при разпада на отношенията с любимия. В такъв процес на разпад сексът се случва понякога, но почти или изобщо без целувки. Просто последните си имат твърде интимна природа – може би това е и причината проститутките да не раздават целувки на клиентите си.

Учените доказват, че ако се проследи начина, по който се целува даден човек, може да му се направи цяло досие. С други думи, целувките са огледало на душата. Очите могат да излъжат, но устните – никога.
Например, повечето от хората (почти 80%) накланят леко главата си надясно, когато целуват любимия човек. Това е ясен признак за емоционална отзивчивост. Останалите 20% накланят главата си наляво, което е знак, че не биха се разкрили напълно пред партньора си или пък таят някакви задни мисли.
Обяснението не е сложно: известно е, че всяко полукълбо на мозъка ръководи противоположната половина на тялото. Ако наклоните главата си надясно, вие откривате на половинката си своята лява буза: значи в момента ви управлява дясното полукълбо на мозъка, което отговаря за бурните, искрени емоции. И съответно – обратно

Целувка по челото

Родител целува детето си по челото и това е израз на загриженост и любов. Отпечатакът от устните върху челото може да ни даде и любим човек в момент на загриженост и желание да сподели трудни моменти с нас, да изрази позицията си, че е до нас и ни обича.
Целувката по челото от партньора обаче може да е знак, че той вече не те приема като негова страстна половинка, а по-скоро гледа на теб като на незряло дете, към което може да прояви единствено снизхождение.

Целувка със затворени/отворени очи

Целуващите се със затворени очи са романтици по душа. Обратното – тези, които го правят с отворени очи, са реалисти и трудно влюбчиви. Видиш ли, че партньорът ти те целува със затворени очи, имай предвид, че той е склонен лесно да се влюбва, от една страна, но пък от друга, винаги пристъпва към любовта с недоверие, очаквайки бързо да се разочарова.
Трудно влюбчивите, онези, които не притварят очи докато допират устни в устните на другия, умеят да са верни до гроб, но само щом се уверят, че са срещнали обекта на своите мечти. Тези, които започват с леки кратки целувки, преди да се отдадат на голямата дълбока страст, са хора, които бързо хлътват.Това са личности, които веднъж взели решение, трудно се отказват от него.

Целувка с много милувки

Хората, които съчетават целувките с много милувки, които са много гальовни, са силно интуитивни натури. Те умеят да се наслаждават на удоволствието в процеса на очакване нещата да се случат и затова са и силни привърженици на продължителната любовна игра. По характер обикновено това са сладкодумци и самоуверени натури.

Целувка с притискане

Когато някой те целува и в същото време силно те притиска към себе си, знай, че му харесва да е господар на положението. Вътрешно това са неуверени хора обаче, които таят силен страх да не бъдат изоставени първи. Последното е и причина обикновено те да се инициатори на край на взаимоотношенията.

Целувка с физиономии

Може би звучи странно, но докато се целуват, някои правят странни, смръщени физиономии. Забележиш ли подобно нещо, знай, че срещу себе си имаш големи егоисти, които настояват всичко в живота да става според техните желания и вкусове.

Целувка по-така

Ревнивецът по характер ще разпознаете, ако особено много си пада по “вакумната” целувка – онази, при която двамата затварят устни и засмукват навътре, сякаш опитват да издърпат “въздуха” на другия.
Феновете на “френската целувка” са чудесни приятели и добри любовници. Те са открити и откровени, готови да споделят твоите и своите болки и грижи, да изслушат и да бъдат крепкото рамо, на което може да поплачеш, когато имаш нужда от това.