Райска почивка на един от 10-те най-екзотични острова в света „КО ТАО“ Тайланд В буквален превод, името му означава "остров-костенурка", заради характерната му форма. Оказва се, обаче, че тук живеят много костенурки, някои от които са застрашени от изчезване. Покриващ територия от около 21 кв км и с население по-малко от 1500 души, с бял, фин пясък и прозрачна вода Ко Тао е като сбъдната мечта. До него се стига с катамаран. Може да се настаните в типични бамбукови къщички на пясъка до морето.

Островът е чист, екзотичен, спокоен, пъстър, живописен, авантюристичен: място, на което можеш да избягаш по всяко време на годината. Особено ако си запален по скуба-гмуркането. Водолазите, са изключително изненадани от гмуркането през нощта, което предлага зашеметяващи светещи риби, коралови рифове с оживен разнообразен морски живот, наподобяващ пълна палитра от цветове.

Островът разполага с уникална холистична клиника, предлагаща рейки, лечебни масажи, иглотерапия, йога, медитация и др. Ко Тао предлага и скално катерене, пешеходен туризъм в джунглата и планината, пл...
Най-желаните евро дестинации
За всички любители на пътешествията, вероятно, е полезно да знаят кои са най-желаните дестинации в Европа за 2013 г.
Будапеща
Разположен на двата бряга на река Дунав, град Будапеща очарова хиляди туристи с великолепието на запазените исторически сгради, разкази за отминали битки и славни владетели, а корабчета отвеждат желаещите в прегръдката на реката.
Огнени фестивали в Япония
Странна вселена е Страната на изгряващото слънце.
Санторини
Остров Санторини – място, което задължително трябва да бъде посетено. В далечното минало Санторини е бил един остров, но след вулканично изригване се е разделил на няколко части и се е образувала прочутата Калдера – залива със стръмните брегове.
Да изкачиш Чумерна
Изкачването на връх Чумерна е класическо лятно преживяване. Лежерно, емоционално, приятно.
Как да се подготвим за планински поход
Лятото е сезонът на планинските походи. Мнозина от нас търсят откъсване от ежедневието именно чрез активната почивка и потапянето сред красотата на планината.
10 красиви басейна на Карибите
Само споменаването на понятия като басейн и Кариби, при това заедно, вече ни навежда на мисълта за нещо красиво и впечатляващо.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »