Ябълки за здраве и не само Ако направим едно допитване за най-полезния плод на земята, ябълката със сигурност ще е в челните позиции. Знаем много за нея, но дали сега, в навечерието на есенно – зимните студове, да не припомним нейните огромни ползи за здравето, а и не само.

Нека започнем с факта, че това е плодът на изкушението и познанието – именно с него Ева съблазнила Адам и човешкият род прогледнал за първи път по нов начин.

В митологията на редица народи ябълката е добре познат символ на любовта, брака, младостта, плодородието, дълголетието и безсмъртието.

Тя била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове са намерени при разкопки на наколни жилища, съществували преди около 5000 години. За нейна родина се смята районът в северозападните Хималаи. Култивирането на ябълката води началото си от Мала Азия, след което пътят й води до Кавказ, Египет и Палестина.

Преди повече от 600 г. пр.Хр. ябълковата култура е била отглеждана в древна Гърция, откъдето е била пренесена в Ри...
Когато загубим гласа си
В студеното време загубването на гласа не е рядко явление.
Силата на пробиотиците
Напоследък темата за пробиотиците е все по-популярна както в специализираните медицински среди, така и сред широката аудитория.
Да разнообразим болничните дни
Физическото неразположение, неприятният вирус и леката простуда не са причина за отчаяние, напротив, може да се възползвате от тях, за да направите неща, за които досега не е оставало време поради натоварения ежедневен график.
Болезнена менструация
Темата за менструацията предизвиква неприятни усещания при много жени и девойки, свързващи тези дни от месеца със силна болка и неразположение. Освен лекарствата, които облекчават неприятната болка и връщат усещането за физическа пълноценност всяка жена може да изпробва някой от алтернативните варианти за справяне с проблема.
Синдром на неспокойните крака
Синдромът на неспокойните крака (наричан още Restless legs syndrome - RLS и Wittmaack-Ekbom syndrome) представлява неврологично разстройство.
Медена вода
Всички знаят колко е полезен медът, но за ползата от медената вода не е известно кой знае колко. Тя от древни времена се е ползвала за лечение на различни болести и за разкрасяване на жените, а също така и като вкусна напитка на трапезата.
Да се спасим от болките в гърба
Болките в гърба са проблем за все повече хора, а причината за тяхната поява се крие в липсата на движение.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »