Йога за всеки II част Бикрам йога е едно от най-новите течения на йога учението. Наричана още "гореща йога", тя се практикува в затворени помещения, в които температурата на въздуха е над 40 градуса, авлажността около 40%. Този вид йога е създадена от индиеца Чоудхури Бикрам и се състои от практикуване на 26 пози от класическата йога и две техники за дишане. Йогата се извършва при висока температура, за да се постигне максимално и екстремно изпотяване, смята създателят й. 26-те асани работят системно върху отделните части на тялото, за да стимулират функцията на вътрешните органи, вени и кръвоносни съдове, мускулни групи и пр.

Според Бикрам йога, високата температура при практикуването помага на ставите,мускулите и сухожилията да функционират по-лесно и активно, което може да предотврати евентуални травми, схващания и разкъсвания. От друга страна, обилното изпотяване е от полза за пречистването на организма от токсините и помага за загубата на излишните килограми. Бикрам йога може да се практикува от вс...
Йога за всеки I част
Йога е занимание за всеки, няма ограничение нито за пол, нито за възраст. Различните типове йога позволяват човек сам да определи коя категория ще пасне най-точно на неговата личност и очаквания.
Очарованието на обръча
Въртенето на обръч може да ви изглежда малко детинско, но всъщност то носи много ползи за здравето. И това е било известно за хората назад в годините, доказателства подкрепят теорията, че въртенето на обръч било практикувано в древен Египет и Гърция.
Лятното удоволствие уейкборд
Ако сте сред почитателите на сноуборда през зимата, то задължително трябва да пробвате уейкборда през лятото.
В борба за фина талия
Закръглената талия или т.н паласки не са сред най-любимите форми за една жена. И, въпреки че няма вълшебни методи, които да помогнат да се отървем от неприятните паласки на секундата, е важно да раздвижим и натоварим мускулите в тази област.
Ползите от скачането на въже
Скачането на въже никога не е било само детска игра, а полезен и приятен начин за поддържане на хубаво и здраво тяло.
Аква зумба
От няколко години зумба е сред най-популярните фитнес тренировки. Смесица от танц и фитнес зумба е забавен начин за изгаряне на калории. И не спира да се развива...вече има и нова форма на така популярната тренировка – аква зумба.
Сплитборд
За любителите и практикуващите зимни спортове думата сплитборд е нещо познато, но за по-широката аудитория навярно извиква единствено асоциации с борд, дъска и може би нещо разделено ( split – разделям).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 »