Ябълки за здраве и не само Ако направим едно допитване за най-полезния плод на земята, ябълката със сигурност ще е в челните позиции. Знаем много за нея, но дали сега, в навечерието на есенно – зимните студове, да не припомним нейните огромни ползи за здравето, а и не само.

Нека започнем с факта, че това е плодът на изкушението и познанието – именно с него Ева съблазнила Адам и човешкият род прогледнал за първи път по нов начин.

В митологията на редица народи ябълката е добре познат символ на любовта, брака, младостта, плодородието, дълголетието и безсмъртието.

Тя била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове са намерени при разкопки на наколни жилища, съществували преди около 5000 години. За нейна родина се смята районът в северозападните Хималаи. Култивирането на ябълката води началото си от Мала Азия, след което пътят й води до Кавказ, Египет и Палестина.

Преди повече от 600 г. пр.Хр. ябълковата култура е била отглеждана в древна Гърция, откъдето е била пренесена в Ри...
Йога за всеки II част Йога за всеки II част
Бикрам йога е едно от най-новите течения на йога учението. Наричана още "гореща йога", тя се практикува в затворени помещения, в които температурата на въздуха е над 40 градуса, а влажността около 40%.
Йога за всеки I част
Очарованието на обръча
Лятното удоволствие уейкборд
В борба за фина талия
Ползите от скачането на въже
Аква зумба