Цветовете на чакрите Най-често разговаряме за цветове, когато става дума за мода. Но тяхното значение е в много по-широк спектър. Предлагаме ви материал на он лайн списание за релакс cway.bg, който разкрива връзката между цветовете и енергийните центрове на тялото.

Нашето енергийно поле, наречено още аура, съдържа седемте основни енергийни центъра на тялото ни. Това са така наречените чакри.
Думата идва от далечния Изток и означава "колело". Чакрите преобразуват енергиите на Вселената и ги интегрират в нашето тяло.

Всяка чакра съответства на определена жлеза, орган, душевно или психическо състояние. Равновесието между тези седем центъра осигурява на тялото ни виталност и здраве. Всеки от тези енергийни центрове се свързва с определен цвят, а на чакрите се гледа като на своеобразни цветни батерии. Когато са заредени, ние сме здрави и във вътрешна хармония.
Ако някоя от тях се изтощи, цялата ни система спада и като резултат възниква заболяване.

Именно в този случай специалистите препоръчват...
Фън шуй талисмани II част
Китайските талисмани не само са много красиви, оригинални и привличащи вниманието върху себе си, но и могат да ви помогнат да постигнете успехи в бизнеса, любовта, да станете щастливи.
Фън шуй талисмани I част
Китайските талисмани не само са много красиви, оригинални и привличащи вниманието върху себе си, но и могат да ви помогнат да постигнете успехи в бизнеса, любовта, да станете щастливи. Всичко, което ви е нужно, е да знаете какъв талисман и къде следва да се разположи в дома ви.
Кои са енергийните вампири
Случвало ли ви се е в присъствието на даден човек изведнъж да почувствате отпадналост, главоболие или просто да изпаднете в необичайно състояние.
Какви сте били в предишния си живот
Чували сте, че човек, потънал в дълбока хипноза, може да погледне в далечното минало и да разкаже за него.
Чакрите – енергията на живота
В седем точки на нашето тяло съществува концентрация на енергия, която постоянно се движи спираловидно. Тези седем специфични точки се наричат чакри, което на санскрит означава „колело”.
Каква е вашата природа - тест
Според аюрведа човекът е съчетание между 3 основни енергийни принципа. Те определят неговата природа, поведение и характеристики.
Мистерията около чудовището от Лох Нес
Тъмните води на шотландското езеро Лох Нес крият загадки и до ден днешен. Те вълнуват ума както на хилядите туристи, застанали пред огромния водоем, така и на местните жители.
1 2 3 »