Вълшебната четка за коса

Автор: Мина Петрова
26.01.2012
3
 1
Вълшебната четка за косаЧетката за коса е необходимият аксесоар, който е често подценяван, но наистина важен за правилната грижа за косата. Има най-малко шест вида четки за коса, всеки от които има особена функция и предимства.

Може и да не отдавате голямо значение на този малък помощник, но от вида на четката, която ползвате зависи красотата, и здравето на косата ви. Почти винаги посягаме към най-близката четка за коса и се разресваме с нея, но не трябва да се отанасяме така небрежно. Разресването спомага естествените масла, които поддържат косата бВълшебната четка за косалестяща и здрава да достигнат от корените до върховете. Разресването с четка стумилира кръвообръщението и здравословния растеж, масажира скалпа и спомага за равномерното омазняваме на косата. Ето защо добрият избор на този разкрасителен инструмент може да направи чудеса.

Четката с дупки върху основата е най-обикновена и поради тази причина ефектът от нея е най-семпъл. Дупките, разположени по основата на четката позволяват на въздуха да преминава през тях докато косата се суши, което от своя страна спомага по-бързото изсушаваВълшебната четка за косане на косата. С този тип четка може да постигнете обем и да оформите косата.

Меката четка е еднакво популярна сред мъжете и жените. Тя е изключително удобна за употреба и предпочитана заради мекотата. При разресване на косата с тази четка се масажира и скалпа на главата. Подходяща е за къси и среднодълги коси, с нормална гъстота и плътност, но не се използва за създаване на обем.

Кръглата четка за коса е предназначена за извиване на косата и оформяне в различни прически. Колкото по-малък е диаметъра на четката, толкова поВълшебната четка за коса-подчертани и оформени са извивките. При оформяне на по-къси коси се използват по-малки четки, докато за дългите коси са подходящи по-големите четки, с които могат да бъдат изправени, а краищата на косата извити.

Плоската четка е по-голяма от кръглата и е изключително подходяща за дълги коси. След като с помощта на кръглата четка вълнистата и къдрава коса е изправена, плоската четка се използва за дооформяне на прическата. Плоската четка е идеална и за изглаждане на естествено правата коса.

Термочетката има в центъра си сВълшебната четка за косапециален материал, който се нагрява при използване на сешоар. Ако температурата стане прекалено висока четката ще започне да нагрява не само повърхността на косъма, но и вътрешните слоеве, затова трябда да се подхожда много внимателно с този тип четки за коса.

Следващият тип четки, подходящи за жени с гъсти коси, искащи да постигнат нежни вълни без много обем са т.н. радиални четки. Те могат да бъда два вида – дървени или от пласмаса, с естествен косъм или с изкуствен. Този тип четки също така са идеални за масажиране на скалпа.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.