Шиацу масаж на лицето

Автор: Моника Василева
08.01.2010
1
 0
Шиацу масаж на лицетоРодината на шиацу е Япония. Това е форма на физическа терапия, при която с натиск върху биологично активните точки се постига балансиране на телесната енергия и подобряване на здравословното състояние. Въпреки, че наименоването означава просто „натиска с пръсти”, шиацу се прилага и с други части на ръката, а така също с лакти и колене.
Известни от древността тези масажни техники днес са все по-популярни и упражнявани от професионални кинезитерапевти.

Но философията и техниката на шиацу позволява да работите върху себе си дори вкъщи. Неслучайно в Япония, от столетия, жените поддържат порцелановия цвят и великолепното състояние на лицето именно посредством шиацу.
Можете да направите такъв вид масаж спокойно – с леки докосвания много бавно и най-важното – редовно, всеки ден по 5 минути. Най-подходящото време е сутрин или вечеШиацу масаж на лицетор след пълно почистване на кожата.

За релакс и тонус
Намерете точката на слепоочията, при натискане на която усещате болка. С върховете на пръстите правете кръгообразни движения от ноздрите към слепоочията. Повторете 3 пъти.

За блясък в очите
Натиснете леко с върховете на пръстите вътрешните ъгълчета на очите за три секунди. Повторете три пъти.

За шията
С обратната страна на дланите масажирайте и гладете шията от средата настрани и обратно.

За челото
Половин минута, натискайки със средния пръст и показалеца на двете ръце, ги прекарвайте от средата на челото до косата около слепоочията.

Против бръчки около устата
С върховете на показалец и средния пръст правете половин минутен масаж в края на устните. Започнете от средата под долната устна, нагоре до ъгълчетата на устните.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.