“Направи си сам” освежаване на дрехи

Автор: Ваня Маринова
28.04.2010
9
 0
“Направи си сам” освежаване на дрехи Толкова много дрехи имаме в гардероба, а когато го отворим с ужас установяваме, че няма какво всъщност да облечем. Смръщваме вежди, когато измъкнем до болка омръзнала блуза, която тъкмо онзи ден сме носили. А финансовата ограниченост не ни позволява да обновяваме гардероба си всеки ден и тъкмо тогава отчаяно ни идва да се запитаме “Няма ли друг живот?”. На което ние, подобно на Робин Кафалиев, ще отговорим “Има, разбира се!” Единственото, което се изисква от вас, е малко въображение, много ентусиазъм и силно желание за преобразяване на старите дрехи.

Ето няколко свежарски идеи как да се представим пред обществото с нещо ново, нестандартно и изразяващо напълно нашата творческа идентичност.


Помните ли какво признание към своята любима отправяше Стефан Вълдобрев в една песен от близкото минало:
О-о-обичам те,
oбичам те, мила
със бели маратонки
и изтъркани джинси.

Затова ето я:
Свежа идея номер 1 – изтъркани дънки. Как да постигнете желания ефект? Ядосвате се на половинката си, намирате една керемида (и не, не го заблъсквате с нея) и започвате да търкате дънките си. Дори и леко да ги прокъсате, няма проблем – просто раздърпайте кончетата около изтърканото за по-силен грънч ефект, който всъщност превзема осезателно модните подиуми с колекциите за 2010 година.


Свежа идея номер 2 - боядисване на дрехи. От дълго време ви се иска да боядисвате, но нямате време, достатъчно средства или пък ви заболява главата само като си представите каква мръсотия и хаос ще настъпи, ако пипнете нещо вкъщи? Пуснете въображението си на свобода, купете си текстилна боя и запр“Направи си сам” освежаване на дрехи етнете ръкави!

За рисуването по дрехи са ви необходими лайнери (с тях се правят контури), маркери или текстилни бои. Можете предварително да си нарисувате картинката, след което да я копирате върху дрехата. Начинаещите е добре да започнат рисуване с маркери върху по-гладки тъкани, а по-смелите да се нахвърлят на боята. Когато оцветявате с бои, е хубаво да пъхнете един лист отдолу, за да попие отвътре. Нанасяте боята върху материята, изчаквате да изсъхне около 6-8 часа и фиксирате за 3 минути с ютия. Тъканите са устойчиви на пране до 40 градуса. Най-хубавото е, че след изсъхване на боята, материята остава мека, а рисунките не се напукват.
Преди да започнете обаче, добре би било, ако си приготвите една тренировъчна тениска или парцал, върху който да се развихрите.
Облечени в подобни небрежно рисувани дрехи, ще сте в крак с модните тенденции представени от Александър МакКуин за пролет-лято 2010.

Свежа идея номер 3 – щампи с белина. Един доста непопулярен метод за оживяване на дрехите. Правите си шаблони от хартия, едната страна, на която е леко найлонова, (възможно е и с обикновена хартия) с ютия ги залепвате за плата и потапяте в белина или издухвате с пулверизатор. Първо може да пробвате на отделно парче плат, за да видите как ще се промени цвета.

Свежа идея номер 4 – кърпени работи. Не, не говорим за “фиктивното” запълване на дупки по улицата. Вероятно си мислите, че трябва да закърпите дрехите си, когато съвсем се прокъсат. Това не е необходимо. Спокойно може да се заиграете с тях, поставяйки кръпки на съвсем необичайни места, с форма на сърчица, ромбове или др“Направи си сам” освежаване на дрехи уги апликации. А защо да не напишете с огромни изрязани букви “Je t’aime” на единия крачол на дънките си? Секси, стилно и оригинално.

Свежа идея номер 5 – бродиране. За по-сръчните дами препоръчваме бродирането като ефектен начин за освежаване на дрехите. Дори само цветни тегели да направите с машината върху омръзналите вече джинси, ще разчупите осезаемо скучния им вид.
“Направи си сам” освежаване на дрехиКоментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.