Любими коледни филми

Автор: Работещо момиче
22.12.2011
8
 0
Любими коледни филмиВ спокойните празнични дни, когато се посвещаваме на най-близките си хора, повече от всеки друг път, е време за споделяне на емоции, чувства и вълнения.

Коледните филми са чудесен повод за това. Представете си каква идилия би било да поседнете на чаша чай или какао пред телевизора и заедно с децата или любимия да се посмеете (по-често) или да поплачете (по-рядко, но много пречистващо) на някои от най-обичаните филмови кадри.

С желанието да ви бъдем полезни при избора, ви представяме една селекция на любими коледни филми. Тя едва ли изчерпва всичко, но със сигурност е проверена и доказала силата си, защото всяко нейно заглавие има десетки хиляди фенове по света.


Нека започнем с едно не много популярно, но истински вълнуващо филмово изживяване, наречено “Весела Коледа”.
Филмът е по истинско събитие от Първата световна война, случило се в навечерието на Новата 1914 г. на много места по фронтовата линия.
След затишие Любими коледни филмипрез лятото на 1914-та, войната се разгаря с нова сила. Но идва Коледа с белия сняг и множеството подаръци от армията и дома.
Ала голямата изненада няма да дойде от щедрите пакети, натрупани във френските, шотландските и немските окопи. В святата нощ едно необичайно събитие ще преобърне съдбите на четирима герои: англикански свещеник, френски лейтенант, талантлив тенор и неговата любима - великолепно сопрано и сценична партньорка. В навечерието на Коледа ще се случи немислимото. Войниците ще оставят оръжията в окопите и ще отидат да стиснат ръцете на "враговете" си. Ще си разменят по цигара и парче шоколад и ще си пожелаят "Весела Коледа!". Кристиан Карион разказва за идеята и реализацията на филма: "Научих за това събитие преди 10 години. Развълнува ме идеята, че хуманистичното му значение надхвърля границите на Европа."


Няма как да пропуснем някои от класическите варианти.
От тях ние предпочитаме “Договор за Дядо Коледа”Любими коледни филми.
Точно в нощта преди големия празник продавачът на играчки Скат Калвин попада в извънредно неловко положение. Дядо Коледа е паднал от покрива и спешно се налага Скот да го замести. Но в мига, в който облича костюма, без да осъзнава, Скот се вживява в ролята на добрия старец и трябва да свикне с наднорменото си тегло, дългата брада, тесните комини и самоуверените джуджета. "Договор за Дядо Коледа" ще ви донесе цяла шейна, пълна с чудеса и невероятно празнично настроение. И така, няколко поредни части, които обаче едва ли ще ви омръзнат, ако сте настроени за един протяжен коледен филмов маратон.


Едно романтично, но не прекалено захаросано предложение – “Да преживееш Коледа”. Дрю Лейтъм (Бен Афлек) просто не е в състояние да прекара поредната самотна Коледа у дома си. Тъгувайки по предишни коледни тържества, Дрю решава да отиде в дома на детството си, надявайки се по този начин да усети отново духа на семейния празник.Любими коледни филми Но семейството му вече не живее там. Напълно съкрушен, Дрю предлага на семейство Валко – Том (Джеймс Гандолфини) и Кристин (Катрин О’Хара) голяма сума пари, ако те изиграят ролята на негови родители и го приемат като почитан член на фамилията им. Така той отново изживява семейните традиции като изборът на елха и коледните покупки. Валкови с неохота изпълняват прищевките на Дрю, но когато тяхната голяма дъщеря Алиша (Кристина Апългейт) се връща у дома, тя категорично отказва да се съобразява с желанията на своя „брат”.


“Полярен експрес”ще ви направи участници в едно предколедно приключение, изпълнено с шеметни изкачвания и спускания по планините, плъзгане през замръзналите поля, опасно преминаване по мостове над дълбоки пропасти и топъл шоколад, поднeсен от пеещи сервитьори!
Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис - режисьорът, осигурили ни този мигновено станал класика, празничен филм, заснет с помощта на зашеметяваща анЛюбими коледни филмиимация, която превръща всеки момент в магия.


“Коледата на Карел” е погледът ни на модерни, бързащи и амбициозни хора към традициите и ценностите. Карел е водеща в успешно телевизионно ток – шоу, претенциозна и разглезена, интересуваща се само от парите и знаменитостта, които и носи нейната работа. Тя заплашва безпощадно и порицава всеки, с който работи. Карел е посетена на коледа от призрака на леля си Марла, която е възпитала племенницата си да бъде нетърпима примадона, предупреждавайки я да се промени. Леля Марла обявява, че Карел ще бъде посетена от три духа, които ще покажат нейните грешки в миналото, настоящето и бъдещето. Ами ако се поставим на нейно място?


И още заглавия могат достойно да заемат място в списъка с любими коледни филми:
"Коледна песен"
"Битката преди Коледа"
"Перфектната Ваканция"
"Коледни обувки"
"Ноел"


И....всичко онова, което има запазено място във вашата лична коледна класация.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.