Какво да направим от стари дрехи

Автор: Работещо момиче
06.07.2012
4
 0
Какво да направим от стари дрехиАбажур
Достатъчно е да имате стойка от стара нощна лампа и можете чрез лека драперия (подобно на плисирана пола) или пък просто използвайки самата пола, да си направите един много сантиментален аксесоар за дома. Освен, че ще ви свети в тъмното, той ще стопля и душата ви със спомени, свързани с любимата дреха.

Чанта
И най-скъсаните дънки могат да се трансформират в прекрасна чанта, украсена с копчета, ципчета, а дори и с безопасни игли, които сте накичили с цветни мъниста. Лесно и ефектно.

Възглавничка
Старият ви пуловер идеално може да полегне върху някоя домашна възглавничка. Така ще имате повече уют и ще осигурите съвсем нов живот на Какво да направим от стари дрехинепотребна, на пръв поглед, дреха.

Кашон за играчки
Децата имат нужда да развиваме непрекъснато чувството за хармония на цветовете и потребността от красота. Това чудесно може да се случи чрез един кашон за играчки, обшит в стил пачуърк от любими стари одежди. Освен това, осигурявате си чудесен начин да общувате с детето, разказвайки му истории за всяка от дрехите, присъстващи на неговото уникално кашонче.

Къщичка за домашен любимец
Подобен на горния вариант ви предлагаме и за да направите къщичка за своя домашен любимец. Защо трябва да се разделяте с рокля или блуза, която обичате, след като тя чудесно може да се превърне във фасада и тапети вКакво да направим от стари дрехи дома на котето, например. А може би и то самото ще се почувства супер специално заради този жест.

Джобове за домакински принадлежности
Класика е да превърнете стари панталони в джобове. А истината е, че винаги има нужда от подобен домашен аксесоар във всяко домакинство.

Тапицерия за стол или табуретка
Ако някои от мебелите ви се нуждаят от претапициране, защо не опитате със стари дрехи? Какво печелите – уникален облик, спестени средства и гордост от добрата хрумка. Опитайте!

В галерията по-долу ви предлагаме още интересни предложения, на които попаднахме в две много любопитни страници:
http://ciknoto.blogspot.com и www.dimitrovaschool.comКоментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.