Борба срещу студени крайници

Автор: Ивелина Николова
05.11.2009
5
 0
Борба срещу студени крайнициСтатистиките сочат, че по-голямата част от представителките на нежния пол страдат от студени крайници през зимата. Наистина чувството да си с вечено замръзнали ръце и крака не само създава дискомфорт, а не дава възможност за отпускане и релакс, лишава от тонус и добро самочувствие. Затова в началото на зимата много жени се питат как да се преборят с този проблем. Ето няколко предложения, които прилагани комплексно видят до видими резултати.

Топли крака през нощта
На първо място, важно е нощем, когато организмът ни се отдавана на заслужена почивка, да му осигурим топли ръце и крака. Мнозина обаче са изпитвали чувството, че колкото и топла да е стаята или многобройни завБорба срещу студени крайнициивките, крайниците им остават ледени. От друга страна, за да се радваме на пълноценен и здравословен сън, трябва да имаме леки завивки върху тялото, а въздухът в стаята да е не повече от прохладен. Какво тогава е решението?

Електричеките одеала вършат отлична работа. Ако не прекаляваме със степента на затопляне, те осигуряват топли завивки в иначе свежо и хладно помещение. Ако това не е достатъчно, идват на помощ леки памучни чорапи. При по-тежки случаи може да бъдат избрани и чорапи от ангора – те са тънки, създават усещане за комфорт, а топлят наистина много.
Осигуряването на топли крака през нощта със сигурност има принос през деня да чувстваме крайниците си в нормално съсБорба срещу студени крайницитояние.

Сауна
Един от най-препоръчваните методи за топли крайници през зимата са регулярните посещения на сауна. Действително в сауната организмът се разтоварва от токсините, оросяването се засилва, кръвта циркулира добре. Специалистите са категорични, че сауната може да има много позитивна роля, за да изчезнат смущенията в периферното оросяване.

Бани за правилно оросяване
Вземат се два дълбоки съда - единият с гореща, а другият - със студена вада. Краката се поставят за 2 минути в горещата вода и веднага след това за 5-10 секунди в студената. Процедурата се повтаря 5-6 пъти и винаги завършва със студената вода. След банята краката се избърсват и намазват сБорба срещу студени крайници крем. Тези бани стимулират кръвоснабдяването на краката и подобряват еластичността на кръвоносните съдове. Полезно е след баните да се прилагат четкови масажи.

Аналогична процедура се прилага и за ръце. Потопете ръцете до китките, едната в съд с гореща, другата - в съд със студена вода. Дръжте така 5 минути. Изваждете ръцете и разменяте местата им - също 5 минути. Направете го 4 - 5 пъти. Изтрийте ръцете с мека кърпа. Сложете си за нощта леки памучни ръкавици и спете с тях.

Гинко билоба
Гинко билоба е медицински продукт, който се добива от дървото ginko biloba, наричано още богородичен косъм. Родината на дървото е Китай, а лечебните му качества са използвани от киБорба срещу студени крайницитайците стотици години.
Гинко билоба усилва циркулацията на кръв в организма, което е от най–ценно значение за оросяването. Именно на тази характеристика се дължи и използването на продукта в борбата срещу студени крайници. В аптечната мрежа има десетки продукти и вариации, съдържащи гинко билоба. Кой от тях е най-подходящ е добре да бъде консултирано с фармацевт.

И накрая, нека не забравяме, че ако ледените крайници ни съпътстват постоянно и създават не просто дискомфорт, а водят до болки, е необходимо да се обърнем към лекар. Случва се това да са симптоми на сериозни заболявания, които се лекуват упорито, със специализирани лекарствени продукти, понякога дори хирургично.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.