Маски срещу пигментация и лунички

Автор: Моника Василева
26.03.2010
2
 0
Маски срещу пигментация и луничкиРадваме се, че времето става все по-топло, а слънцето свети все по-ярко. Но не трябва да забравяме, че тъкмо тези поводи за добро настроение могат да ни причинят редица проблеми. За много от жените първите пролетни дни са свързани с появата на тъмни петна и лунички по лицето. Ако тези промени са едва забележими, можем да ги “преглътнем” като нещо естествено, нуждаещо се само от малко грим.
Ала ако проблемът се задълбочи и мерките трябва да са по-сериозни.
Ето няколко натурални маски, които със средствата на природата ще ви помогнат да избегнете неприятните пигменти и ще предадат на кожаМаски срещу пигментация и луничкита ви бистър тен, здрав и свеж вид.

Тибетска маска
Смесете 100 г мед със сока на един лимон.
Натопете салфетка в получената смес и я наложете на лицето си за 10-15 минути. След това се измийте с вода.

Маска с хлебна мая
Разбийте хлебна мая с 3-процентна кислородна вода до консистенцията на сметана. Нанесете сместа върху пигментните петна. Когато маската изсъхне, измийте с гореща вода. Тази рецепта е за мазна кожа. Ако кожата ви е нормална, вместо кислородна вода разбийте маята с топла вода. Ако сте със суха кожа - тогава смесете маята с топло мляко.

Маска с лМаски срещу пигментация и луничкиук и мед
Прясно изцеден сок от лук смесете с течен мед (количеството на сока може да е два пъти по-голямо). Нанесете сместа на лицето, шията и деколтето. След 15 – 20 почистете - отначало с влажен, а после и със сух тампон.

Маска с лук и хума
Необходими са ви 1 ампула витамин С, 1 малка глава настърган лук, 2 супени лъжици хума на прах, 1 шепа настъргана краставица. Разбърквате всичко това, нанасяте на лицето, стоите 20 минутки и измивате с хладка вода. Излишното количество дръжте в хладилника, може да ви послужи отново.

Лимоново сметанова маска
Смесете лимоновМаски срещу пигментация и лунички сок със сметана в съотношение 1:1 и нанесете върху лицето. След 15 – 20 минути измийте лицето с топла, а след това със студена вода.

Лучено млечна маска
Смесете равни части ситно настърган лук и прясно мляко.
Кашицата нанесете на лицето. След 30 минути измийте с настойка от лайка.
Тази маска е подходяща и против стареене на кожата на лицето.


За избелване и премахване на петна е добре периодично (от 2 до 5-6 пъти на ден) да изтривате лицето си със сок от лимон, сок от магданоз, сок от хрян, кисело мляко, както и със смес от равни количества сок от лимон, оцет и вода.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.