Билярдът – състезание и флирт

Автор: Цвети Накева
13.11.2009
4
 0
Билярдът – състезание и флиртАдреналин. Това е думата, която ще пръсне сърцето ни от вълнение, когато сме в играта. Защото в играта има афекти, изчакване, инстинкти, тактика...
Наркотичният стремеж да ставаш все по-добър в нещо е запалил фитила на успеха на почти всеки шампион. Но Homo ludens или Играещият човек търси не просто победа в играта, а удоволствие и забавление. Докато при децата всичко се развива на ниво инстинкти, в играта на възрастните има правила и състезателен дух.


Билярдът е игра за тактици, за хора, които умеят да изчакват, да планират, да следят стратегически. Въпреки че е познат като "игра за джентълмени", той все повече е поле за изява и на фината дама с щека в ръка, която умее да хвърля ръкавицата на предизвикателството. Много жени са виртуози върху зеленото сукно...

Историята на билярда е дълга и богата. "Търкалянето" на топките е било страст на крале и обикновени хора, на президенти, дами, господа и дрБилярдът – състезание и флиртуги енергични хора. Билярдът е наследник на игра на открито, подобна на крокета, която се е играла някъде през 15-ти век в Северна Европа и, вероятно, във Франция. По-късно е пренесена на закрито, върху дървена маса, покрита със зелена тъкан, за да имитира тревата, като масата е била обградена с най-обикновена преграда. Топките са били по-скоро търкаляни, а не удряни, с дървени пръчки, наречени "мейсиз" (от английски "mace" - боздуган; жезъл). Терминът "билярд" идва от френски, или от думата "billart" - вид дървена пръчка (щека), или от думата "bille" - топка.

Малко факти за маниаци

В началото билярдът се е играел с 2 топки на маса с 6 дупки, с вратичка, подобна на тази при крокета и отвесна пръчка, използвана за цел (мишена). През 18-ти век вратичката и целта постепенно изчезват, като остават само топките и дупките. Повечето от информацията ни за ранния билярд идва от зБилярдът – състезание и флиртаписаните резултати от членовете на кралското семейство и аристократите. Играта е била позната като "Благородната игра на билярд" в началото на 19-ти век, но съществуват доказателства, че хора от всякакви професии са били запалени по нея от самата й поява.
През 1600 г. билярдът е бил достатъчно известен на обществото, за да бъде споменат от Шекспир в "Антоний и Клеопатра". В първата книга за правилата на играта се споменава, че в Англия "има само няколко важни града, в които няма публична маса за билярд". Това е достатъчно доказателство за важността и популярността, с която се е сдобил този спорт.
До 1920 г. в Англия първенец сред игрите е "Английският билярд", който се играе с 3 топки и 6 джоба на голяма правоъгълна маса. Съотношението 2:1 между дължината и широчината става стандартно през 18-ти век, а преди това не е имало фиксирани размери на масата. Традицията на "Английския билярд" е пренесена в нашиБилярдът – състезание и флирт дни най-вече в играта на снукър (сложна и колоритна игра, комбинираща нападателни и отбранителни аспекти, която се играе със същото оборудване както "Английския билярд", но с 22 топки, вместо 3). Състезания по снукър се провеждат ежедневно в Англия. Неговата история също е дълга, интересна и пълна с традиции.
Интересен факт е, че топките се правели от слонова кост и за да се направи един комплект трябвало да бъдат убити 12 слона. Възниквали са най-различни варианти на билярда, като например Блек Пул (Black Pool), за да се развие към края на 18-ти век играта, а също така и масата, във вида, който познаваме днес.


Но да се върнем към по-прагматичните аспекти на играта. Със своя аристикратичен дуг и авантюристичен привкус билярдът е сред най-приятните видове фирт на всички времена. Това се отнася както за силния пол, така и за нежните дами. Затова внимание! Няколко познати, но полезни съвета за това какБилярдът – състезание и флирт жена може да победи мъж на билярд.

Видът на облеклото е пътя към успеха
Най-добрия избор е блуза с дълбоко деколте. Също така не е задължително обувките да бъдат удобни, важното е да са секси.

Подгответе си добре инвентара
Цялостната подготовка на оборудването е много важна. Проверете добре големината на билярдната щека. Удобна ли ви е за игра? После дълго се заиграйте с кредата. Някои момичета печелят играта още на този етап!

Изчислете правилната траектория
Ако си мислите за траекторията на удара – лъжете се. Става въпрос за избора на най-правилен ъгъл, за по-добра видимост към деколтето ви.

Навременно спиране
Имайте мярка. Ако до сега не сте победили, се откажете и си намерете друг съперник. Досегашният ви явно е дефектен, защото е забравил основния принцип на играта с жена: " Съревнованието с жена има една единствена цел - галантно да й отстъпиш победата".Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.