4 сезона секс

Автор: Работещо момиче
01.08.2013
6
 1
4 сезона сексОсвен като върховно, сексът може да бъде определен и като универсално удоволствие. Става дума за това, че може да бъде упражняван навсякъде и по всяко време. И все пак, има фактори, които отпечатват върху него плюсове или минуси. Такъв фактор ли са сезоните?

Пролет
Пролетта е онова време от годината, в което желанието за секс и въображението ни в спалнята се развихрят с пълна сила. Природата се събужда, а с нея и търсенето за любов и романтика. Може би заради по-високите температури или свежия въздух, но настроението за флирт става почти перманентно. Поетите възхвалят пролетта като любовния сезон, но и от научна гледна точка има какво да се каже по темата.
В исторически план в северните страни се наблюдава трайна тенденция на най-висока раждаемост през месец март. Това означава, че повечето жени зачеват през късна пролет или ранно лято. Независимо от местонахождението ни, пролетният секс е най-сигурният начин да преборим умората и да се отърсим от зимната летаргия.

Лято
Учените твърдят, че с удължаването на дните и приятните температури, настроението се повдига и тялото отделя повече хормони на щастието (серотонин, ендорфин, допамин). Храната също оказва влияние на желанието ни за секс. През лятото има изобилие от свежи плодове и зеленчуци, които спомагат за повишения ни тонус.
А и според редица изследвания се оказва, че жените имат 30% по-голям шанс да изпитат силен оргазъм когато им е топло, отколкото, ако усещат студ.
Много добрата лятна новина е, че колкото по-отпуснати сме емоционално с идването и разцъфтяването на лятото, толкова по-голям е шансът да правим секс за една нощ.

Есен
Есента е определяна от мнозина като сезона на настинките и меланхолията. Тъй като промените във времето често преминават внезапно от горещини на дъжд и вятър, това оказва силно влияние на настроението, като някои от нас често изпадат в депресивно състояние. Експерти обаче твърдят, че най-доброто лекарство срещу есенното лошо настроение е секс! Златистият сезон има своя чар и романтика, а по-смелите от нас се възползват от това да превърнат летния флирт в нещо по-сериозно. Със скъсяването на дните и понижаващите се температури често търсим някой, който да стопли телата и настроението ни. Също така с идването на есента се задържаме все по-често у дома, а това има своите предимства. И не на последно място, по-дългите нощи дават възможност за повече секси забавления в спалнята.

Зима
Зимата е не по-малко “интимен” сезон според учени. Късите студени дни оставят повече време за игра под чаршафите. Тъй като щастието не е перманентно състояние и зависи от куп неща, през зимните месеци е хубаво да се постараете с повече приятни изненади за вашата половинка. Въпреки че тялото се отпуска и либидодо привидно спада в приготовления за “зимен сън”, винаги можете да повдигнете тонуса с малко хитринки у дома. Номерът е да излъжете тялото си, че е лято! Към това задължително прибавете и необходимостта да не усещате студ, което е от ключово значение за постигането на удоволствие, особено при жените.Източник: www.sexwell.bg


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.