Можем ли да влияем на пола на бебето?

Автор: Работещо момиче
18.01.2011
5
 0
Можем ли да влияем на пола на бебето?Ако много държите ваашето бъдещо отроче да е момче или момиче, сигурно се питате има ли начин да се намесите в тайните на майката – природа.

Както сигурно знаете от часовете по биология, ядрото на всяка яйцеклетка и всеки сперматозоид съдържа 23 еднакви хромозоми. По време на оплождането те се обединяват по двойки. В резултат на това всеки зародиш получава пълен комплект от 46 хромозоми, необходими за неговото нормално развитие. Ако намиращата се в жената хромозома X се съедини със сперматозоида на мъжа, който съдържа хромозома X, то бебето, което ще се роди, ще е момиче. Ако обаче се съедини със сперматозоида, който съдържа хромозома Y, то в този случай детето ще бъде момче. Казано с други думи – според физиологията полът зависи от мъжа.

Съществуват редица хипотези как може да се влияе на пола на бебето. Все още, обаче, не е известен начин, с който простосмътните хора да влияят на това хромозомно обединение. Но експериментите, включително научните, продължават.

Един от методите за евентуално влияние върху пола на детето е т.нар. обновяването на кръвта. СчМожем ли да влияем на пола на бебето?ита се, че при мъжете тя се обновява веднъж на 4 години, а при жената – на 3 години. Кръвта на родителя, която е по-млада в момента на зачатието, играе по-голяма роля за определянето на пола. При този метод трябва да се отчитат още много помощни фактори: възрастта на родителите (рождената дата) и всичко, свързано със загубата на кръв (операции, даване на донорска кръв, преливане, аборти и т.н.). Изчисляването става по следния начин: към датата на последната кръвозагуба (ако липсва такава – към рождената дата) прибавяме 3 години за жената и 4 за мъжа, докато не се получи число, близко до датата на зачатие.

Интересна е и теорията на руски учени за значението на промените в режима на половия живот. След поредица от експерименти те изказват мнението, че съотношението между половете се намира в строга зависимост от активния полов живот на мъжете. Специалистите са установили чрез наблюдения на животни, че при промяна на съотношението на половете в една или друга насока, самците реагират на това с повишаване или понижаване на половата активност, като по този начин се стрМожем ли да влияем на пола на бебето?емят да възстановяват нарушения баланс.
На същата закономерност очевидно се подчиняват и хората. Следователно, ако искате момиче, намалете половата си активност, но ако мечтаете за момче, забравете за проблемите и усилено работете върху продължаването на рода, твърдят руските учени, чието мнение все още трудно може да се счита за достатъчно обосновано.

Теглото на майката преди зачатието има решаващо влияние върху пола на детето. Италианският изследовател Анжело Ганячи е наблюдавал 10 хиляди бременни жени. Според него жените с тегло под 54 кг по-рядко раждат момчета, отколкото останалите (на 98 момчета в тази група се падат 100 момичета), докато в другия случай обикновено момчетата преобладават.

Съществува и версията, че има зависимост между пола и възрастта на жената - четната или нечетна. Жените на четна възраст могат да заченат момиче само в четните месеци (февруари, април, юни и т.н.), а на нечетна – съответно през нечетните месеци (януари, март, май и т.н.). За зачатието на момче остават противоположните варианти.

Още по-странно е предположенМожем ли да влияем на пола на бебето?ието на учени от ЮАР, според които количеството захар в кръвта може да промени пола на детето в утробата на майката. Проведените експерименти с животни (чрез въвеждане в организма им на дексаметазон, който възпрепятства попадането на глюкоза в кръвоносната система) наистина сочат, че при тези условия мъжките ембриони са значително по-малко – с до 60%.
Все още обаче не е изяснено как точно глюкозата влияе на промяната на плода, но според учените мъжките, родени от такива майки са с по-лошо здраве, т.е. по-трудно ще си намерят партньорка и ще създадат потомство. По този начин се потвърждава вече известният закон: майките, които боледуват често или изпитват стрес по-често раждат момичета.

Колкото и да са нпареднали учените в опитите си да влияят на пола на бъдещия човек, всичко все още е в сферата на вероятностите, хипотезите и експериментите. А може би е добре да остане така. Защо ни е да разкриваме най-голямото чудо, когато всяко здраво дете, независимо от пола, осмисля съществуването ни и ни дарява с неописуемо щастие?


Източник:
www.zdrave.bg
www.magicaura.com


Коментари
(1)
Моля, пишете на кирилица.
18.01.2011, 16:47
:-0