Трикове в гримирането

Автор: Мария Арнаудова
10.01.2011
12
 2
Трикове в гримиранетоВ течение на годините ролята на грима в ежедневието на жената е придобила особено значение. Театърът и киноиндустрията са отделна сфера, където без гримът се явява един от основните елементи. Естествено разликата между двата вида грим е голяма и не трябва да се допуска грешката сценичният грим да се прилага в ежедневието. Но докато за актьорите и актрисите се грижи цял антураж от професионалисти, обикновената жена сама трябва да се справя с изкуството да се гримира правилно. Как да съчетаем дефицитния фактор време и „хитрото” гримиране е въпрос на практика и няколко мъдри съвета от наша страна.

Първо и изключително важно правило в гримиране е, че добрата основа е предпоставката за дълготраен грим. Основата трябва да е с лека консистенция, в противен случай ще се подчертаят всяка една гънка и бръчка по лицето ви.
Тъмни кръгове – приберете косата си и застанете пред огледалото. След като откриете тъмните зони по лицето си, а те обикновено са под очите, около устните и носа, нанесете коректор върху тях с помощта на специална за целта гъба. Важно е да знаете, че коректорът трябва да е с два тона по-светъл от основата.
Добре оформените вежди отварят и подчертават лицето. Те са неговата рамка и затова не трябва да се пренебрегват грижите за тях.

Ако сте сложили прекалено много цвят върху клепачите може да го отстраните, като с голяма четка за грим „изметете” излишното количество или можете да прикриете цвета с малко перлени сенки в по – светъл нюанс от стария. Ако лТрикове в гримиранетои пък парченца от грима са попаднали върху лицето ви отново с голяма четка почистете. Следващият път, когато се гримирате, слагайте безцветна пудра под очите. След като приключите с грима отстранете пудрата и попадналите частици с широка четка.

Ако спиралата ви тече може да поставите слой безцветна спирала, за да я задържите, но най-добрият вариант е да използвате водоустойчива спирала.
Случва се понякога докато нанасяте спирала да изцапате горния клепач. Лесен начин за отстраняване на спиралата е със суха клечка за уши. Ако леките потупвания с клечката не помагат, може да я натопите в тоалетно мляко и да минете с нея по изцапаното място. Ако ли пък сте сложили повече от необходимото количество спирала, сложете хартиена салфетка между горните и долните мигли и затворете очи.

За да си сложите лесно очна линия застанете пред огледалото и вдигнете брадичка нагоре, така клепачите се навеждат надолу и са неподвижни. Направете линията много близко до основата на миглите като следвате естествената извивка на окото.

Имате торбички под очите – направете си компрес с пакетчета от чай и лайка. Сварете ги във вода, оставете ги да изстинат и ги поставете върху клепачите за около 15 минути.
За да направите писеца на молива водоустойчив и по–мек трябва да го затоплите за около 2 секунди, на запалка примерно.

Формата на очите предполага определени цветове: светлите тонове правят очите да изпъкват и ги подчертават, а тъмните тонове ги събират и им придават една специфична дълбочинТрикове в гримиранетоа. Тъмните тонове се нанасят в края на окото и на миглите, а светлите в началото, за да придадат свежест на окото. През деня са за предпочитане неутралните тонове (сиво, кафяво, черно). Матираните или полуматираните тонове са най – предпочитани и подходящи от всички жени по света, защото нямат блясъка, а от там и задължителността към определени дрехи, бижута и т.н. Седефените тонове са много трудни за нанасяне, защото са много ярки и наситени. Трябва да се борави с тях много внимателно, за да не се получава натрупване, а от там и лошо нанасяне и дефекти. Като цяло, на матовите кожи им подхождат дълбоките цветове, а на светлите кожи пастелните тонове.

Гримът на очите трябва да бъде започнат в най–близката част до миглите, за да изглежда натурален, а не изкуствено лепнат. При очи с тъмни кръгове трябва да се използват цветове като кафяво или опушено сиво. При хора със строги черти и очи трябва да се използват меки и светли тонове, които ще им придадат по – приветлив вид като цяло. При зелени очи: охра и кафяв за деня, а за вечерта – бледолилав и светло розов. При сини очи: за деня – сиви тонове, а за вечерта – жълто злато. При кафяви очи: жълта охра, розово - червеникаво и медно – кафяво, а за вечерта – меко синьо. При черни очи: ярко сиво, розово, както и всички варианти на опушено синьо и черно.

За да издържа червилото ви по-дълго време, сложете фон-дьо тен и пудра върху устните. Нанесете слой червило, попийте го с кърпичка като „захапете” салфетката, след което сложете още един слой червило.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.