Тъмните цветове в интериора

Автор: Работещо момиче
24.10.2013
2
 0
Тъмните цветове в интериораСъздаването на светли и просторни помещения е стремеж на всеки интериорен дизайнер. Това се постига лесно, ако в апартамента влиза голямо количество естествена светлина, която се отразява от светлите стени и блестящите повърхности. Но дори и да не разполагате с достатъчно светлина, пак има начин да постигнете подобен ефект - просто наблегнете на по-ярките цветове в интериора.

Разширете палитрата от тонове, която използвате за обзавеждането в дома си и включете в нея и по-тъмните цветове. Не отхвърляйте категорично по-наситените нюанси на червеното и синьото. Използвайки ги пестеливо, в комбинация с леки щрихи от кафяво, сиво и черно, ще се изненадате колко свеж вид могат да прeдадат на интериора.

Класическото черно изглежда много добре, ако го противопоставите на блестящото бяло. Ако до този момент не сте използвали тъмни цветове в интериора си, може би е най-добре да започнете именно с черното – с него рядТъмните цветове в интериорако се получават гафове. Тук не говорим само за черна камина, поставена пред блестящо бялата стена. Това не е достатъчно. Подсилете ефекта с черно-бял килим тип зебра или възглавнички за дивана в същите цветове. Ще се изненадате от резултата. И ако все пак черното ви идва малко в повече, заменете го с шоколадово кафяво. Една смела и спираща дъха комбинация са стени, боядисани в този цвят, светъл таван, под и мебели в бяло.

Един от новите закони в интериорния дизайн гласи, че таванът трябва да е възможно най-ярък. Това важи особено силно, ако помещението има много прозорци и количеството светлина, което влиза вътре, е голямо. Боядисайте тавана с ярък, наситен и дори тъмен цвят. За да уравновесите малко нещата за стените, изберете светъл нюанс. Една разкошна комбинация е пастелно бледомораво за стените и наситено лилаво за тавана. В така декорирана стая не рискувайте да сложите и тъмен килим – това вече ще е прекТъмните цветове в интериораалено.

Интериорните дизайнери използват смело тъмните цветове при обзавеждането на ергенски апартаменти. Тези тонове предават един мъжки облик на всяко помещение. Спалня с тъмносин килим и стени, боядисани в съответстващ на синьото нюанс, може да има поразително въздействие, ако в интериора се включат няколко контрастиращи детайла като например ефектни осветителни тела.
Една модерна баня в мъжки апартамент предполага използването на тъмни подови плочки и аксесоари, отново в тъмните тонове. Ако банята е голяма, поне една от стените трябва да е боядисана в светъл цвят.

Ако стаята ви вече е боядисана с обикновена цветова палитра и светли тонове, можете да постигнете изискан интериор като внесете контраст с помощта на мебелите. Шкафовете с гланцово покритие или столовете в тъмни цветове изглеждат особено ефектно в по-неутрален интериор.


Източник: www.comfort.bg


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.