Танци според зодиите

19.11.2014
0
 0
Танци според зодиитеАко вярвате, че пътят, предначертан от звездите, ръководи съдбите ни, то би трябвало всеки аспект от живота си да съгласувате с важните за вашия зодиакален знак неща. Ако пък сте скептик по отношение на зодиакалната пристрастеност, то сигурно много се забавлявате с предсказанията на хороскопите. И в двата случая, надяваме се следващите редове да са именно за вас. Обърнете внимание, че отделяме специално внимание на това, кои от българските народни танци са подходящи за отделните зодии. Ако не друго, то поне ще обогатите танцовия си репертоар с едно родно кръшно хоро.


Овен
Истински бойни натури, овните виждат танците като спорт или поне някакъв вид доказване на себе си. Затопа хип хоп-ът със свободата на движението им пасва идеално. Ако говорим за танци по двойки, рокендролът е тяхната стихия като по-смелите биха опитали дори акробатични елементи.

Джангурицата е хорото на овена – този, който го танцува показва умения и характер, защото знае, че то не е по възможностите на всеки.


Телец
Телецът е ценител и естет, умее да се наслаждава на житейските изненади. Заради пламенния ритъм, съчетаващ грациозност и страст, румбата е особено подходяща за представителите този знак, които обичат танцуването по двойки. Фламенкото също е в хармония с характера на телците, но поради сложната техника, той е само за най-упоритите от тях.

Шопските ритми са тъкмо като за телеца. Техника, емоция, темпо – с тях той идеално вписва шопските хора в танцовия си репертоар.


Близнаци
На близнаците са необходими ритмични и енергични , но не много сложни танци, така че да могат да продължат да общуват с останалите, дори танцувайки, без ограничения. Затова за тях диското е идеален вариант.

Щеркольовото е хорото на близнаците. Леко, приятно, красиво, то дава възможност да тропнеш, свирукайки си, намигайки и радвайки се на вниманието върху теб от страна на околните. Мечтата на близнака!


Рак
Чувствителната натура на рака не си пада по бурни изяви на дансинга. На него са му необходими спокойствие и хармония, които той идеално намира в блуса. Регето, с леко меланхоличното си звучене също е един от любимите танци на раците.
Македонското ширто е хорото, в което ракът ще се чувства идеално. Лирично и медено-сладко, ракът ще го танцува, изцяло бидейки себе си.


Лъв
За царствения лъв най-естествено е да се покаже в пълния си блясък с царя на танците – тангото. Страст, динамика и грация – това напълно подхожда на артистичния му темперамент. И дори да бърка стъпките или да ви настъпва, той ще стои достолепно като истински господар на дансинга.

От българските народни танци ръченицата ще прилегне най-много на лъвската осанка. Най-често предизвикваща надиграване, тя дава още една възможност на представителите на този зодиакален знак да заявят себе си като господари на ситуацията.


Дева
За девата танцът не е приоритет или обичано занимание. Критични и към себе си, и към другите, девите ще искат да отработят и най-малкото движение преди да го покажат. Затова и трудно биха стигнали до дансинга. Все пак едно меренге би се вписало добре в техния профил.

От българските хора девите ще се почувстват най-добре в ритъма на дайчовото. То няма да ги накара да заблестят, но пък ще им даде възможност да усъвършенстват всяка стъпка и ще ги
престави като отлични танцьори – именно това очакват от себе си девите.


Везни
Елегантност, хармония, изтънченост – с тези свои характеристики везните намират валса за съвършения танц. Валсувайки, те показват на целия свят, че успяват да координират и балансират изключително добре, при това с един изключитено естетски привкус.

Ганкиното е хорото на везните. Нито много лесно, нито много трудно, нито съвсем бавно, нито прекалено бързо, забележимо, но не твърде атрактивно – умерено, балансирано, премерено като на везна.


Скорпион
Едва ли някой ще отрече, че скорпионите притежават известна (по-малка или по-голяма според индивида) доза себичност. Затова пасо добле е един много подходящ за тях танц. Истинска вихрушка от ритъм и емоция, която ще удовлетври тяхното его и ще покаже пред света най-добрите им страни. Дори в по-интимен план, те не биха предпочели един спокоен блус, например, а ще се появят на дансинга с пламенна бачата.

Ситните стъпки на елениното са идеални за скорпиона. Те дават възможност за показване на много енергия, креативност, дори физическа издържливост – все неща, които особено ще се харесат на скорпионската природа.


Стрелец
Стрелците обичат да танцуват, а също да съчетават тази своя страст с непрекъснатото желание да експериментират. Затова под игривите звуци на казачок или чардаш те биха проявили с пълна сила въображението си. Непрестанното им желание за всестранни познания ще ги кара да потърсят нови стъпки и да разчупят основата, така че лесно да спечелят голяма аудитория от почитатели.

Стрелците уцелват право в десятката дори с едно право хоро. Вярно, че то е лесно и просто, но въпреки това представителите на зодията успяват да се откроят с него. Дали жените ще играят мъжки вариант, дали мъжете ще добавят някоя нова стъпка, обикновеното право ще стане необикновено, потропвано от стрелеца.


Козирог
За козирога успехът, резултат на упоритата му и самостоятелна работа е приоритет в живота. Така че, ако реши да се занимава с танцуване, за него най-подходящи са класически танци. В класическия балет балета той би се чувствал съвсем на място. Що се отнася до танц по двойки, отново по-консервативните танци са по-подходящи за него. Фокстротът, например е чудесно решение.

От родните ритми добруджанският ръченик е тъкмо като за козирогът – хем здраво стъпил на земята, хем знаещ и показващ собствената си цена.


Водолей
Водолеите често са непредсказуеми, включително на танцовата площадка. Затова предпочитанията им клонят към техно и хаус стилистиката. Там най-важно е да следваш собственото си чувство за ритъм, с което водолеите се справят прекрасно.

От българските народни танци за водолея е подходящо нещо по-така – едно пехливанско хоро със сигурност ще е в унисон с неговата натура.


Риби
Артистични, импулсивни, често ексцентрични, рибите обожават да танцуват. Неслучайно те се чувстват в свои води в едни от най-трудните, но в същото време най-атрактивни танци – самба и бели денс. Именно тук те се наслаждават в пълна степен на емоцията на танца и очароват околните с уменията си.

Дори във фолклора рибите ще заложат на едно истинско арт преживяване за разбирачи, каквото са например красивото кулско хоро или тракийската ръченица.


Разбира се, най-добрият вариант е всяка зодия да знае всички танци. И ако за чуждоземските това е по-трудно, още повече че за тях най-често трябва партньор, то нашенските родни ритми вече могат да се усвоят на много места. Стотици любителски клубове за български народни танци в страната и чужбина разкриват тайните на хората. Неслучайно е в ход подготовка на голям международен фестивал, на който всички подобни организации ще могат да премерят сили , показвайки магията на уникалните български ритми.Източник: http://astroprim.bg


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.