„Сгответе и за очите” представя Ваня Вълчева

Автор: Работещо момиче
23.05.2012
13
 1
„Сгответе и за очите” представя Ваня ВълчеваВаня Вълчева е следващата кулинарна фурия, която очарова журито на кулинарния конкурс „Сгответе и за очите” с нейната спонтанна и интересна рецепта „Ризото с морковени ролца”. Ето какво ни разказа тя за себе си:

Казвам се Ваня Росенова Вълчева и съм на 26 години. Родена съм в град Русе. До преди 6 години живях в Две могили, а сега вече съм във Варна. Завършила съм Техникума по обществено хранене в Русе и в момента съм готвач в един хотел.

Кога за първи път се сблъска с „кухнята”?

По принцип от малка обичам да правя нещо в кухнята. Поради тази причина завърших средно – специалното си образование в Техникума по обществено хранене. Готвенето не ми е само професия, а и хоби. Дори като се прибера след работния ден, прекаран цялия в кухнята, пак ми доставя удоволствие да сготвя нещо.

Имаше ли любов от пръв поглед?

Любовта ми към кухнята, наистина мога „Сгответе и за очите” представя Ваня Вълчевада кажа, че е от пръв поглед.

Има ли човек, до когото все още се допитваш преди да сготвиш нещо?

Да, човек се учи докато е жив и винаги научава нещо ново, било то от близки, познати, приятели и колеги. Аз винаги се допитвам и до мама, която е много добър готвач.

За кого готвиш най-често?

Сега най-често готвя за клиентите в заведението, но за любимите ми хора също и го правя с голямо удоволствие. Когато готвя се успокоявам и сякаш влизам в един по-хубав и пъстър свят, обагрен с цветовете на дъгата.

А на теб готвят ли ти ?

За съжаление никой не ми готви на мен, освен като се прибера при семейството ми, когато мама ми угажда.

В какво за теб се изразява кулинарията?

Кулинарията е нещо необятно, обширно и всепроменящо се изкуство, което обичам много.

Как избра „печелившата” рецепта?

Аз видях в последния или предпоследния „Сгответе и за очите” представя Ваня Вълчеваден за конкурса, заинтригува ме и за 5 минути вече бях подредила чинията. Не знам...това ми дойде спонтанно и така се роди тази рецепта. Не съм очаквала да спечеля конкурса и много се зарадвах, като разбрах, че съм сред тримата победители. Благодаря ви, че оценихте моята рецепта.

Ризото с морковени ролца и бейби спанак

Необходими продукти:

спанак – 200 г
арпа фиде – 100 г
моркови – 1бр.
сол
черен пипер
джоджен
олио

Начин на приготвяне:

Спанакът се изчиства, измива и се нарязва. След това се запържва в предварително загрято олио. Към него се прибавя арпа фидето. Овкусява се със сол, черен пипер и джоджен. Долива се вода и се оставя да уври. Морковът се реже на ленти, които се запържват. След това лентите се подреждат една до друга. Върху тях се слага от приготвената със спанака смес, след което се навиват на ролца. Готовото ястие се украсява по ваш избор.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.