Личните проблеми на работа

Автор: Ана Николова
06.08.2013
2
 0
Личните проблеми на работаЛичните проблеми са в състояние да замъглят съзнанието ни, да ни направят нетрудоспособни и неефективни, но въпреки това ежедневните задължения продължават и работата ни зове.

„Споделената мъка е половин мъка” е казал народът, но дали е редно личните тревоги да бъдат споделяни с колеги и да пренасяме проблемите си на работното място? Човек трудно би успял да прикрие мъката и тревогите си на работното място, имайки предвид, че в тази среда прекарва по-голямата част от деня. Колкото и да се преструва, че всичко е наред проблемите вървят ръка за ръка с резултата от тях – липса на концентрация, разсеяност, минорност, нетрудоспособност. А това няма как да не направи впечатление на колегите и ето тук е мястото да кажем, че по-добре да споделите за проблема си. Така ще разберат, че има причина да не бъдете толкова стабилни и устойчиви както обикновено. Но е добре всичко да приключи до там, все пак близките и приятелите остават най-добрите слушатели и най-голямата опора в такива моменти.

Общото ежедневие с колегите, особено ако сте по-близки, предразполага човек по-свободно да споделя и разказва за личния си живот и тревоги. Но преди да изпаднете в подробности и детайли, помислете дали на вас самите би ви било приятно в работна среда да ви поднесат нещо толкова интимно. Това може не само да досади на колегите, но и да ги натовари допълнително. Въпреки че отдавна няма ясна граница между личната и професионалната среда, семейството остава мястото, където човек може да изплачи болката си и да обсъди в детайли проблемите и притесненията си.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.