Колко калории ще загубим с танци?

25.11.2014
2
 0
Колко калории ще загубим с танци?Денс манията, която владее целият свят не е случайна. Разбира се, за мнозина танцът е много повече от хоби – професия, изкуство, начин на живот. Но все повече стават хората, които преоткриват танците като силен инструмент за перфектна форма и тонус, защото не е тайна, че те редуцират теглото и оформят силуета. А ето и на колко калории по-малко можете да разчитате според различните стилове.

Аеробика
Всъщност аеробиката е на границата между спорта и танца. Затова и калориите, които се губят за час не са никак малко - 620. Трябва да се има предвид обаче, че интензивността и натоварването са големи и затова тя не се препоръчва за хора, които имат проблеми с гръбначния стълб или ставни оплаквания.

Диско
Един съвсем спокоен и приятен начин да си кажете „довиждане“ с около 350-360 калории за час. Действа като аеробика, но в много по-лек вариант и е подходящ дори за по-възрастни хора или хора, необичащи силни натоварвания.

Класически балет
Безспорно класическият балет не е за всеки. Той изисква еластичност, танцова култура и не е подходящ за хора със ставни проблеми (особено в областта на колената, бедрата), както и за тези, които не могат да пазят равновесие. Наградата за усилията обаче си струва - загуба на поне 550 калории за час.

Рокендрол
Динамично забавление, осигуряващо загубата на около 650 калории за час. Факт е, че някои от фигурите могат да бъдат препятствие както за зрели хора, така и за начинаещи от всяка възраст. Затова, акробатичните елементи се учат бавно или пък просто отпадат от тренировките.

Салса
Най-страстно загубените около 400 калории за час. За сметка на тази загуба ще спечелите изключително емоционални минути в латино ритъм, който помага за добрата координация, гъвкавостта на тялото, грациозността на походката.

Валс
Ще отбележите 200 калории по-малко за час, ако валсувате. Този танц е подходящ за всеки, усъвършенства координацията, концентрацията, добре се отразява на стъпалата и ставите на краката, носи истинска наслада от движението, при това в нечия прегръдка. Кой би отказал тогава няколко валса?

Народни танци
Няма толкова универсално средство за отлична форма. В ритъма на хората и ръчениците ще загубите поне около 400 калории за час. Подходящи са за хора от всяка възраст, разтоварват, има прекрасен терапевтичен ефект, ако се играят редовно. Заедно с други физически форми на тренинг се отразяват добре на сърцето и белите дробове. Не е за пренебрегване фактът, че след известен тренинг тренировката спокойно може да бъде поне 90-минутна, с което неусетно и приятно загубените калории могат да нараснат до 600 и повече. Това сигурно е и една от причините да съществуват все повече клубове за любители на български танци. Интересно е, че такива има не само в България, а и по целия свят. Една интересна инициатива, свързана с тези факти, можете да видите тук.
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.