Как да постигаме целите си

Автор: Ана Николова
02.09.2013
5
 0
Как да постигаме целите си Големите цели често се постигат с малки стъпки. Няма да изключваме важни фактори като предпоставки и условия за осъществяване на идеите, както и до колко реалистични са поставените цели, но безусловно едни от най-важните детайли остават вярата и последователността.

За да работите в една насока, то трябва да сте наясно какво точно искате, в противен случай е възможно всичко да се окаже загуба на средства и усилия. Поставянето на ясни цели е правилното начало на пътя за тяхното реализиране. Тук е и ролята на оптимизма и вярата, които ще ви водят до края.

Водейки се от мисълта „Казаното отлита – написаното остава” е препоръчително желанията и целите да бъдат записвани и схематично скицирани. Тяхната визуализация ще помогне да погледнете общата картина, да добавяте и пренареждате, да опишете ресурсите и да допълните нещата, които липсват и искате да постигнете.

Вървете бавно към големите цели, с малки и обмислени стъпки ще постигнете повече, отколкото с прибързани и необмислени действия. Малките постижения са правилната стратегия за постигането на голямата цел.

Неизбежни са неуспехите и проблемите в процеса на реализиране на идеите. Който успее да приеме този факт и да изгради реалистична представа за своя път, той би имал по-големи шансове за успех. Не пренебрегвайте малките постижения, отпразнувайте ги, именно те ще ви отведат до голямата цел.

Не забравяйте за помощта и подкрепата, която може да получите от своите близки и познати, допитвайте се до тях, водете разговори, информирайте се. Четете книги, посещавайте курсове, не спирайте да се учите и развивате.


Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица.