Защо жените се влюбват в лошите момчета?

Автор: Ина Шалева*
02.06.2010
15
 1
Защо жените се влюбват в лошите момчета?Жените винаги мечтаем за семейство, деца и подходящия мъж – за принца от приказките, който е мил, нежен, красив, галантен. Но реалността е друга и мъжът-мечта в действителност има други качества, които не винаги съответстват на нашите желания. Всеки има своите недостатъци, но дали някои от тях не действат като магнит на жените?

Нека всяка от нас се замисли за миналите и настоящите си връзки - коя е била най-бурна, най-страстна, най-пагубна и въпреки това - най-желана? Дали това не е връзката с онзи мъж, който ни е причинил най-много болка, но в същото време ни е карал да се чувстваме жива. Мазохизмът е генетично заложен в женското подсъзнание. Дори да знаем, че някой ни лъже и си играе с нас, като че ли това още повече запалва интереса ни към него.Чести са случаите на насилвани жени, които се влюбват в грубиянина срещу тях. Като че ли този мъж им дава точно това, от което се нуждаят – адреналин, експлозия от емоции и страх. Да, страх – подхранван редовно от мисълта, че това страхотно приключение, колкото и да ни боли от него, ще приключи и отново ще останем сами.
Всъщност обвързвайки се с лошо момче, ние всекидневно се подлагаме на насилие. Той идва, взема нещо от нас, привидно дава и той, но скоро си тръгва и остава само споменът и желанието за още. Примерите са много.

Моя позната е влюбена до уши в женен мъж, който постоянно я лъже, че ще се разведе. Тя е наясно, че това няма да се случи, но твърди, че го обожава и би направила всичко за него. Изпада в депреЗащо жените се влюбват в лошите момчета?сии, тормози се, в работата й вече не постига същите успехи, погубва се, готова е да се откаже от всичко, само и само той да е неин. Докато един ден той не й заяви най-безскрупулно, че желае да прекрати връзката си с нея, защото жена му е разбрала и не иска да развали семейството си заради една грешка. Тя все още страда по него...

Друг случай - млада жена смята, че намира „мъжа на живота си“. Той е галантен, мил и нежен, красив, забавен. Срещат се случайно на един купон и го прекарват в приказки и смях. Много скоро тя решава да го покани да живее у тях. Отначало всичко е приказно, докато не открива един негов скрит порок – алкохолът. Ситуацията започва да става все по-плашеща. Тя ходи на работа всеки ден, а прибере ли се заварва приятеля си пиян на дивана. Един ден му казва, че трябва да си намери работа и той я пребива от бой, взема всичките й пари и бижута и се изнася най-демонстративно...

Майка ми все ми повтаря: „Трябва да си намериш добро момче, което да те обича и да прави всичко за теб“, ала кой ли следва съветите на родителите си? Но моя позната реши най-накрая да послуша своята майка и да си хване някой свестен и добър мъж, след скандалната раздяла с последното й гадже, което, освен че спеше с половината й приятелки, крадеше пари от портмонето й. Тя търпеше, до момента, в който той заложи на хазарт колата й. Новият мъж е мил и добър, коренно различен от предния – нито лъже, нито краде, носи всичките си пари вкъщи и се държи с нея като с принцеса. Тя го обичаЗащо жените се влюбват в лошите момчета?, но не може да сравни страстта и емоциите, които е изпитвала с другия, с когото тайно продължава да се вижда – вече е една от многото му любовници. Тайната й връзка застрашава прекрасните отношения с перфектния й мъж, който й дава всичко освен силна страст и лъжлива любов....
Някои все пак успяват да се измъкнат от този затворен кръг от емоции и извличат поука от преживяното. Здравият разум надделява и продължаваме живота си спокойно и щастливо, без излишни страсти и скандали...

Защо жените се влюбват именно в лошите момчета? Мечтаят за добрите, а се влюбват в лошите.Доброто момче обича да се облича добре, да изглежда като спретнат джентълмен. Но като че ли зад тази фасада, то се опитва да скрие нещо. На него му липсва увереност и я компенсира с изряден външен вид. Уверените в себе си мъже се чувстват добре в каквото и да било облекло - спортно, костюм, джинси. Те изглеждат привлекателно във всяка дреха. И на тях не им трябва да доказват на другите каквото и да било. Те вече са доказали всичко на себе си.

Добрите момчета се страхуват да взимат решения. Те очакват ти да решиш къде да отидете на вечеря. И то не защото ценят мнението ти, а просто се опитват да ти прехвърлят всякаква отговорност. Лошите момчета може и да сбъркат, да те обидят, но знаят какво искат и не биха се скрили зад твоето решение, прехвърляйки ти евентуална вина или отговорност.

Има още нещо. Добрите момчета искат да са с теб, когато си в добро настроение. Те притежават свойството да се абЗащо жените се влюбват в лошите момчета?страхират, когато възникнат някакви неприятности и скачат в друга тема или си измислят причина да си тръгнат без дори да си предложат помощта. Какво е това? Просто добрите момчета не се натоварват с чуждите проблеми. Няма никаква гаранция, че лошото момче ще ти помогне. Но вероятността е голяма, защото той обича да се чувства като герой.
Друга причина, поставяща "в немилост" добрите, е факта, че те попадат много лесно под чуждо влияние - на мама, на баба, на татко... И дори да те харесва достатъчно, ти никога не можеш да бъдеш сигурна и да разчиташ на такъв мъж, защото ако не си любимка на цялата рода, често ще си пренебрегвана. Как стои въпроса с лошото момче - той ще те обича и ще е с теб въпреки мнението на останалите. На него му харесват по-трудните пътища.

Добрите момчета никога с никого не спорят! Те са свикнали да си премълчават, когато нещо ги смущава, само и само да избегнат разправията. Те си спомнят колко тежко им е било в детството. Даже са искали да се запишат на бокс, за да придобият смелост, но мама ги е записала на музикално училище, вместо това. Опозицията (лошото момче) от своя страна е свикнала да говори в прав текст, каквото мисли. Той не се бои от спора, от скандала, от боя. Той иска да бъде различен, да бъде забележим и уважаван с цената на всичко.

Доброто момче обича реда. Животът му е подреден, организиран - с една дума предрешен и скучен. Той следва правилата и със своето перфектно възпитание е изключително вежлив и културен. Той ще стоиЗащо жените се влюбват в лошите момчета? пред вратата ти като кученце и ще чака да му отвориш или ще пее под прозореца ти, докато не ти се прииска да онемее. Лошият герой ще дойде при теб и ако не му отвориш, ще влезе през прозореца. Още по-интересно! Той ще изникне ей така от нищото и ще те накара да си глътнеш езика, защото умее да разпали фантазията ти, да те влуди.

Добрите момчета обичат да възпитават и да те карат да се променяш. Те четат много и се чувстват длъжни непрекъснато да дават съвети и да те информират за новата информация. Любимото им занимание е да мислят за бъдещето. Има шанс и ти да присъстваш в неговите планове. Той живее за утрешния ден, а ти се интересуваш от настоящия момент - днес и сега. Затова и те привлича лошото момче, което действа импулсивно, на момента. Той прави бъдещето сега, греши и действа, отново греши и пак действа. Това прилича повече на живот!

Добрите момчета презират лошите момчета, но тайно, защото знаят, че не умеят да спорят и да се защитават като тях. Лошите просто игнорират добрите, те не ги считат за съперници, защото знаят кого всъщност искат жените.

Момичето, харесващо лоши момчета, повярвайте ми, живее във всяка от нас и изтръпва от удоволствие при мисълта за бурните нощи, изпълнени с изпепеляваща страст и страхотен секс до сутринта. Ще дадате ли свобода на неговите мисли и чувства или ще потушите стихията, за да се отдадете на ред и спокойствие? Кое момиче сте вие?


*Материалът на Ина Шалева участва в конкурса Стани автор в "Работещо момиче"


Коментари
(1)
Моля, пишете на кирилица.
Floreana 09.05.2012, 13:37
Есето е невероятно. Много добре са използвани аргументите в подкрепа на тезата за лошото момче. Браво, Ина! Жел;ая ти успех!!!