Ши Лакове за нокти

Има жени, за които перфектният маникюр е въпрос на чест. Действително, едва ли някоя дама, която иска да изглежда изискана и елегантна би пренебрегнала грижата за своите нокти. На този фон звучи чудесно, че има лак, позволяващ истински шик – така нареченият ши лак.

В България все още не знаем кой знае колко за него, но по света той вече има много фенове.

Какво всъщност представлява ши лакът за нокти

Онова, което се забелязва от пръв поглед и кара жените да се прехласват по него е фактът, че издържа в безупречен вид цели 14 дни, а може да бъде отстранен само за няколко минути.

Всъщност става дума за една нова технология, която се използва не само в козметиката, но също в областта на медицината, санитарно –хигиенната и фармацевтичната промишленост

Мнозина определят ши лака като революционен продукт на козметичната индустрия, именно защото се базира на най-новите съвременни американски технологии.

Характеристики на ши лака за нокти

Това, което характеризира ши лакът е, че съдържа керамични елементи, коприна и Nano Silver частици. Именно тези съставки са в основата на патентована дълготрайна формула срещу износване на лака.

Керамиката придава допълнителна здравина и дълготрайност, копринените частици създават допълнителен блясък и улесняват прилагането му, а Nano Silver частиците убиват бактерии и гъбички – изключително предимство при използването му в салони за красота. Освен това ши лакът не съдържа вредни съставки като формалдехид, толуол и др.

Като допълнителни предимства на ши лака се посочват неувреждането на повърхността на нокътя (или поне в много по-малка степен отколкото при гел и други алтернативни технологии), а също така лесното почистване.

Къде да намерим ши лак в България

Красивата българка също може да се радва на перфектен маникюр с ши лак. Американската фирма CND – производител на продукта – работи с няколко оторизирани салона в България, чиито координати могат да бъдат открити на в Google. Към настоящия момент продуктите не се предлагат в търговската мрежа. В разговор със Силвия Александрова – собственик на STUDIO GRAND (един от оторизираните центрове у нас) разбираме, че макар да е в България от няколко месеца, към ши лака има силен интерес. И това е напълно обяснимо. Вярно е, че цената му е доста по-висока от тази на обикновения лак, но тя е оправдана от дълготрайния ефект и изключителния вид на маникюра.

Самата процедура на лакирането е както при останалите лакове – поставят се основа, лак и топ лак. Точно как става това можете да видите във видеото по-долу.