Чанта през рамо – второто аз на жената

Лятото е един от любимите на всеки сезони. Дългите топли и жизнерадостни дни носят много радост на всички. Летните безметежни дни предоставят шанса на всички млади да се наслаждават на разходки и срещи с любими хора. Лятото е подходящо време за пътуване, спорт и релакс. Топлият сезон ни провокира за забавления и почивка.

Всички тези срещи и излизания са свързани с много приготовления, проби на различни тоалети, обувки, чанти, бижута, фризури и козметични процедури. Нали искаме да излезем със самочувствие и стил.

Нека лятото да започне сега с нова дамска чанта през рамо!

Увлечението на жените по пазаруването не приключва само със страстта им по дрехите или дори заедно с обувките. За да бъде напълно завършен аутфита на една дама, заедно с нейния тоалет, важна част заема и нейната чанта през рамо или такава с ръкохватки. Тук разбира се като важен елемент са и бижутата. Намирането на перфектната комбинация между тези четири елемента наистина кара много жени да изпаднат в екстаз. На нас господата това съвършенство между дрехите и дамската чанта едва ли някога ще ни впечатли, но останалите представителки на нежния пол ще отбележат постигнатата хармония.

Ние от силния пол винаги се шегуваме с липсата на какъвто и да е ред в дамската чанта на нашата любима. Истинско забавление буди вида на жена, която дълго време рови упорито, за да открие някоя вещ. В голямата си чанта жената обаче, носи всичко важно за деня и самочувствието си. Носи я винаги неизменно със себе си, дори в моментите когато е напълно уединена. Жената не би могла да бъде себе си без своята официална или ежедневна чанта, пълна с неподозирани он мъжете неща.

Приятели мъже, не се залъгвайте, когато споменаваме чантата, това не значи, че жената има една единствена. Напротив, всяка дама има поне 15-20 модела различни дамски чанти за рамо и копнежът по още една не се изпарява никога. Официални, ежедневни, големи, малки, плажни, спортни, елегантни… Нещата не спират дотук, понеже всеки един различен вид може да бъде в различни цветове и изработен от различни материи, като еко кожа, текстил или естествени материи. Друга разновидност на чантите се оформя от вида на носене, дали са с дръжки, ремък през рамо или комбинация от двете.

Чантите – новия „опиат“ на жените

С настъпването на лятото дамите отново са изпълнени с нови трепети и очаквания. Някои неща не се променят въпреки новия сезон . Едно от тях е женската мания по модните тоалетите, обувките, чантите и бижутата. Ако попитате вашата любима жена, приятелка или дори колежка, тя ще отговори, че винаги има място за нова чанта през рамо или с дръжки.

Както вече казахме средностатистическата европейска модерна жена притежава не по-малко от 20 чифта различни по предназначение и модел чанти. Мъжете вдигат рамена и се чудят има ли смисъл цялата тези вещомания и недоумяват, когато любимата им се прибере с нова чанта онлайн или закупена от магазина в МОЛ-а. Мъже, успокойте се и се примирете, защото страстното желание на дамите към чантичките няма да спре никога. Това е техният гарантиран опиат. Преди покупка на нова чанта през рамо, мисълта да я притежава, напълно я обсебва. Не намира спокойствие, преди да я притежава в гардероба си.

Нашите момичета имат завидна изобретателност, когато поръчват онлайн или пазаруват официални или ежедневни дамски чанти през рамо. По време на покупка определени хормони като адреналина се повишава. Вследствие се отделя серотонин и това ги прави доволни и щастливи. На вас, мили дами всичко това познато ли ви е?

Според някои психолози, всяка различна чанта е индикатор за начина на мислене, за лайфстайла и социалния статус на индивида, за усета към естетиката, дори за сексуалността.

Просто една кожена чанта за рамото, а носи толкова много удоволствие и говори много за притежателката си.