Улицата на мечтите – история за любовта и прошката

В дългоочакваното продължение на „Страст, сълзи и лачени обувки” с неповторимо чувство за хумор и много топлота Адриана Триджиани разказва за живота на Валънтайн Ронкали и нейното колоритно и забавно семейство. Отново се срещаме с живописни пейзажи и незабравими характери, каквито само Адриана може да създаде. А всяка глава от „Улицата на мечтите” носи името на песен от Франк Синатра, което се вписва изтънчено с детайлите в текста.

Валънтайн Ронкали, дизайнер в семейната фирма за ръчна изработка на сватбени обувки, поема фамилния бизнес, след като баба й Теодора се омъжва и се премества в Италия. Но за нещастие на Вал непоносимият й брат е определен за неин съдружник. Разочарована, тя се хвърля в прегръдките на италианеца Джанлука. Ала въпреки страстта и нежните писма, връзката им от разстояние изглежда невъзможна…
Валънтайн обръща гръб на любовта и се отдава на кариерата. Невероятна възможност за разширяване на фирмата я изпраща в Буенос Айрес. Но пристигането й в града на тангото отключва прашното чекмедже на забравен семеен скандал. А разкритието на дълго пазената тайна разклаща единството на рода Ронкали…
Разкъсвана между предизвикателствата на работата и дълга към семейството, Валънтайн мечтае отново да намери любовта и да създаде собствено семейство. Ще се усмихне ли щастието и на нейния праг?

Авторката създава пълнокръвен свят, изпълнен с истински звуци и аромати, независимо дали разказва за чифт обувки, тръпчивия вкус на лимоните или екзотичните градини в Аржентина. Триджиани е умела и в изграждането на силни жени – Валънтайн е умна, упорита и много симпатична. Въпреки че наближава средата на трийсетте и няма мъж до себе си, тя е борбена жена, преследваща успеха и търсеща удовлетворението от живота. В нея всяка от нас може да припознае частица от себе си.

За автора:
Адриана Триджиани е драматург, сценарист и автор на документални филми, спечелили много награди. Тя е израснала в голямо и шумно семейство от италиански произход. Написала е сценарий по първия си роман „Голямата каменна бездна” и ще бъде режисьор на широкоекранната версия. Екранизацията на „Страст, сълзи и лачени обувки” ще се появи през 2011 г.
Понастоящем Адриана живее в Ню Йорк със съпруга си и дъщеря си.