Три неочаквани начина да станеш професионалист в света на
очната линия

Както много от нашите читатели, и ние обичаме очната линия. Харесваме прецизността и съвършенството на класичеката черна дъга, която превръща погледа в котешки. Обичаме и различните нюанси – от черен, през тюркоазен до топло кафяв. А знаеш ли, че можеш да сътвориш очна линия и с любимия си цвят сенки за очи?

Всеки, който е начинаещ в света на грима, изпитва свиване в стомаха, когато дойде ред на очната линия. Сигурни сме, че си имала десетки неуспешни опити, които са завършвали с прекалено дебела линия, криви дъги, изцапан клепач. Опитвала си и различните YouTube трикове? Подложка с лъжица, очна линия под формата на гел, лепенки? И ние, но почти винаги неуспешно.

Не се притеснявай. Ние сме тук днес, защото научихме няколко трика как да станем професионалисти в света на очната линия и ще те научим на тях. И най-интересното е, че за да ги осъществиш, ти трябват само два продукта – любимите ти сенки за очи и тънка четка. Предлагаме ти да избереш палитрата сенки за очи на NL Beauty, харесай своя цвят и да започваме.

Избираме три от най-популярните визии с очна линия за 2021. Ето ги и тях.

Вътрешна очна линия

Това е онази секси визия, в която очертаваш вътрешната част на горния клепач, точно под линията на миглите. Опъни и повдигни леко клепача, навлажни леко четката и я потопи в твоя цвят сенки (препоръчваме по-тъмен тон). Сега просто прокарай четката по линията на миглите, докато се образува нежен нюанс. Ще постигнеш зашеметяваща визия, която ще даде усещането за нежно поставена очна линия и ще придаде на миглите ти плътен и обемен вид. 

Очертаване на горния клепач (класическа очна линия)

Класическата очна линия винаги следва естествената линия на твоя горен клепач. Тя има малка, къса дъгичка, която визуално издължава окото и в същото време подчертава миглите и ги прави да изглеждат плътни и разкошни, сякаш си родена с допълнителен ред от мигли.

Как да я направиш? Отново намокри четката и потопи в любимия ти цвят от палитрата със сенки. Тук можеш да експериментираш както поискаш с цветовете. Използвай показалеца си, за да издърпаш внимателно горния клепач нагоре към веждата. Виждаш ли ивицата гладка плът над миглите? Това е мястото, където ще поставиш линията. Прокарай четката съвсем леко над линията на миглите, прецени колко цвят се отлага и след това повтори, за да покриеш всички пропуски. Ако желаеш, можеш да направиш същото и с долния си клепач, преди да добавиш спирала. Красота!

Котешко око

Ето я и най-трудната техника. Бъди сигурна, че няма да се получи от първия път, но сега е времето да започнеш да опитваш.

Издърпай внимателно външния ръб на клепача. Трябва да го направиш, за да си сигурна, че четката няма да нацапа останалата кожа. Търсим определена права линия. И така: започни от вътрешния ъгъл на окото и нарисувай хубава, тъмна линия възможно най-близо до линията на миглите, завършвайки на ръба на окото. Сега, за да постигнеш прочутото котешко око, нарисувай точка, там където искаш да завърши дъгата. Сега просто свържи линията с вече нарисуваната точка. Воала!

Имай предвид: котешкото око отнема цял живот време за усъвършенстване и няма нищо срамно в това да държиш мокра кърпичка в ръката си, докато се получи това, което очакваш.

А сега напред към любимия ти нощен клуб или просто към парка за дълга, релаксираща разходка, на която ще зашеметиш всички с новите си умения.