Тривитаминол – Елексир за коса

Чували ли сте за чудодейния елексир за буйна и красива коса, наречен тривитаминол. Ако не, сигурно ще бъдете шокирани, когато раберете, че това всъщност е препарат, предназначен за гъстото руно на овцете и лъскавата грива на конете.

Действително, въпросното мазило може да бъде закупено само от ветеринарна аптека и е предназначено за бърз и здрав растеж на животинска козина. Факт е обаче, че препаратът (може да бъде срещнат под назвнието тривитаминол, витамин АДЗЕ, и търговското название виалитон) в послените години е хит сред хората, които особено държат на своята коса.

Действието му се дължи на съчетаните в него три витамина – А,

 D3 и Е. Резултатите са категорични, според всички, които имат реален опит в изполването му – по-здрава и жива коса, прекрасен блясък, по-бърз растеж, намален косопад. А освен това, специалистите са единодушни, че в препарата няма нищо смущаващо за човешката глава.

Мнозина използват препарата направо – втриват в косата и след известен престой я измиват. Все пак ефектът се увеличава, ако се използва в комбинация с други съставки.

Ето и най-популярната маска, базирани на елексира тривитаминол:

Разбъркват се добре следните съставки:1 до 2 с.л. тривитаминол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. ракия. Действие – два часа

В други вариации се добавят още оцет (за още повече блясък), хума (срещу омазняване и за обем), яйце (за подхранване и сгътяване на консистенцията), свинска мас (може да се замени с бадемово масло, зехтин, масло от гроздови семена, масло от пшеничен зародиш, масло от жожоба, 2-3 капки газ.

И така, ако нямате скрупули по отношение на факта, че чудодейният препарат всъщност е предназначен за овчици, козички и други четириноги същества – раполагате с мощен разкрасителен елексир. Все пак, като с всяко друго нещо, добре е да не прекалявате. Умерената употреба е напълно достатъчна, за да ви дари с впечатляваща коса.