Спално бельо– как да подберем подходящо за детенце или бебче

Без значение дали говорим за люлка, бебешко креватче или първото му голямо легло, това е мястото, в което вашето дете ще прекарва (или поне се надяваме да е така) много време в здрав сън всяка вечер. Ето как да изберете спално бельо, така че да сте убедени, че сте подсигурили необходимите неща за сладки сънища на малкото си човече.

Изберете по-лека материя за бебешкото спално бельо. При бебетата е затруднена регулацията на температурата през нощта, така че е важно да си зададете въпросът: „От какво бебешко спално бельо се нуждая?“ Отговорът е, че в бебешкото креватче не трябва да има нищо друго освен подходящ чаршаф над матрака по ред причини свързани с безопасността.

Уверете се, че спалното бельо е удобно! Детската кожа е особено чувствителна, така че помислете за тъканта. Дишащият памук е разумна идея. Също така разгледайте какво се съдържа във влакната на бебешкото спално бельо. Така няма да се безпокоите дали има нещо, към което вашето мъниче да е алергично, например синтетика или вълна.

Проверете добре размера на чаршафите, за да прилегнат както трябва на леглото. Ако те са прекалено малки, ще се изплъзват от ъглите, а  ако са много големи – ще се наслояват там. Спестете си главоболието от нуждата да коригирате комплекта, за да пасва добре. Така ще улесните и децата си, когато стане време сами да изпълняват тази задача.

Помислете колко лесно или трудно ще бъде почистването. Без значение дали говорим за инциденти от бебе или пък някое от децата е разляло нещо в леглото си, лесните за почистване завивки ще улеснят живота на всеки.

Оставете вашето мъниче да си каже мнението. Ограничете го до няколко опции, които ви устройват (както за дизайн, така и за цена) и след това го оставете да реши. Включвайки го в изборът, вашето дете ще се гордее, че само е разкрасило леглото си. Да бъде творчески ангажирано със своята стая, ще му създаде привързаност към нея и така ще я усеща по-уютна.