Секс сутрин? Защо не!

Вероятно за повечето хора сексът е чудесно занимание, независимо по кое време на денонощието се практикува. Мнозина обаче считат, че сутрешните часове не са от най-предпочитаните за подобни преживявания. Причините са ясни – бързаме за работа, не сме измили дори зъбите си, организмът ни е без всякакъв тонус.

Какво обаче биха ни донесли сутрешните сексуални упражнения?

Сексът сутрин като тренировка

Сутрешният секс е прекрасна гимнастика в началото на деня. Този вид физическо натоварване ангажира всички групи мускули и действа като комплексна фитнес програма. При това не се нуждае от инструктор, може да се усвои бързо и от всеки.
Извън всякакви шеги, сутрешният секс е чудесен масаж за вътрешните органи и тренинг на всички системи на организма. Кръвообращението се подобрява, дишането се активизира, което влияе добре на кръвоносните съдове и на дихателните органи. Така че спокойно можем да му препишем положителна роля за намаляване на сърдечносъдови заболявания, нормализиране на кръвното налягане. Дори (както сочат сериозни изследвания) сутрешният секс е начин за борба с мигрената.

Сексът е антидепресант

Редица специалисти считат, че хората, които практикуват секс след събуждане, през целия работен ден са по-спокойни и съсредоточени. Настроението се повишава и положителните усещания се запазват в продължение на много часове.
Интимността по това време наистина дава тонус за целия ден, тъй като се изработват големи количества ендорфини – хормони на щастието.
Множество мнения сочат, че жените, които обичат сутрешния секс, страдат далеч по-рядко от депресии, а мъжете по-рядко се оплакват от стрес.

Хармония между партньорите

Сутрешният секс много често е изпълнен с по-голяма доза хармония и взаимно удоволствие между двамата партньори. И това не е случайно, тъй като биоритмите на възникването на сексуалното желание у мъжете и жените съвпадат напълно два пъти в денонощието – веднъж в 8 ч суртинта и втори път в 8 ч вечерта. В тези часове мъжката и женската крива на сексуалността се изравняват. Това е най-доброто време за сексуален контакт, тъй като организмите и на двата пола преливат от енергия. Затова пък в 15 ч желанието почти го няма, а в полунощ клони към нулата, твърдят анализаторите на човешките биоритми. В подкрепа на тази теза е и твърдението, че равнището на тестостерона у мъжете достига своя максимум именно от 7 до 8 часа сутринта.

Сексът сутрин е разнообразие

Ако сутрешният секс не е част от обичайния ви житейски ритъм, той може да ви донесе нова тръпка. Опитните в това отношение казват, че сутрин, зареден с надеждата и енергията за ново начало, сексът е далеч по-нестандартен и разнообразен отколкото вечер, например.
Следователно, ако сте усетили рутина в любовните си взаимоотношения или сексът се е превърнал в семейно задължение, спокойно можете да рефрешнете с утринни интимни емоции.

Ако пък се съмнявате във всички изброени предимства на сутрешния секс, най-добрия начин е да ползвате информация “от извора”. Утре слънцето ще изгрее отново. Опитайте!