Роси може да постигне всичко, което пожелае

Роси е Работещо момиче – като от филм. Много работещо и много момиче.
За своята почти младежка възраст има впечатляващо професионално развитие, а сините й очи и крехката физика са я дарили с една покоряваща женственост.

Какво ли още може да желае една жена? Струва ни се, обаче, тя е от хората, които знаят какво искат, как да го постигнат, при това не желае нито да се бави, нито да спира.

Преценете сами – представяме ви Росица Велкова – нашето Работещо момиче за месец август.

Аз съм… Росица Велкова /за някои съдията, за други асистентката, а за приятелите – Роси/

Възрастта ми… 29, все още не я крия.

Зная за себе си… че мога да постигна всичко, което пожелая.

Не зная… кога ще се уморя, но няма да е скоро.

Хората за мен… винаги усмихната, човек, на който може да се разчита във всяко едно отношение.

Последният сън, който помня… плаж, море и … още нещо.

Сутринта се погледнах в огледалото и… си казах «Понеделник е. Днес има доста неща за вършене!»

Кафе… със сметана.

Работата ми… е отговорна, но я върша с желание.

На първи план за мен… съвместявам успешно семейство и кариера.

Без пари… по-добре със…

Изкушавам се… да направя нещо, което няма да остане незабелязано.

Вярвам… че ще постигна мечтите си.

За любовта… винаги трябва да присъства в моя живот.

И още…

Росица Велкова е родена на 05.01.1981 г. Учи в Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров” във Велико Търново – английски и испански език. В края на 2004 г. вече е с едно висше образование – завършва право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Скоро след това започва работа като юрисконсулт в София. Решава, че не може да спира развитието си и и записва второ висше образование – специалност финансов мениджмънт в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, Свищов. Дипломира се през март 2008 година със степен „магистър”.

Росица живее в София от 2000 до 2008 г., когато прави следваща решителна крачка в кариерата си. Печели централизиран конкурс за избор на районни съдии в градове, в които има свободни позиции и е назначена за районен съдия в гр. Горна Оряховица. Така се завръща отново в един от най-красивите български градове – родния Велико Търново, откъдето безпроблемно пътува до съвсем близката Горна Оряховица.

Изглежда, че за Роси конкурсите са истинска тръпка. Следва ново предизвикателство – през лятото на 2009 година печели надпреврата за асистенти в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, в Свищов. Така от учебната 2009/2010 г. вече е и преподавател по Основи на правото в Академията. Казва, че без проблем съвместява магистратската и академичната дейност.

И не само! Преди две години Росица взема едно от най-важните решения – този път не като съдия, а като жена. Омъжва се за “мъжа с главно М за мен”, както го определя тя. Споделя, че той я обича и подкрепя винаги, дори и да не е права. Коя жена наистина не мечтае за подобна опора?

Изключително последователна, на 14 април тази година Роси става майка и се радва на Виктория, едно изключително красиво и сладко бебе, приличащо поразително на мама. Майчинството не я натоварва, както личи от думите й: “Сега се гледаме с моята малка принцеса, която ме изумява колко бързо расте. За моя най–голяма радост за по – малко от три месеца си възстанових фигурата, която имах преди да забременея и дори успях да се изпека на морето.”

Освен, че се развива шеметно, както в личен, така и в професионален план, Росица Велкова обича да пътува и при всяка възможност реализира тази своя страст. В продължение на 11 години – от втори клас до завършване на средното си образование тя танцува народни танци в ДЮФА „Българче”. Казва, че благодарение на това са й останали незабравими спомени от летните лагери и турнетата с ансамбъла.

Какви са мечтите й? Споделя, че са много, че когато една вече е реалност, вече има нова…но предпочита да не навлиза в детайли. “Определено искам да се развивам професионално – засега в съдебната система, а в близкото бъдеще – и в политиката, защо не? Малко са хората, на които споделям предварително към какво се стремя. Предпочитам да го постигна и след това да стане известно на близките и приятелите ми.”.

Е, разбира се, Роси не би се отказала и от някои чисто женски изкушения – къща в Бояна, малък джип и по няколко екскурзии на година. Шега или не, не ви ли се струва, че Роси е човек, който постигат дори нещата, с които се шегува. Истинско Работещо момиче!