Одорекс – ефикасeн срещу изпотяване

Немалко хора се оплакват от прекомерно изпотяване, много често придружено с неприятна миризма. То се засилва още повече при повишена физическа активност, при неpвно напрежение и при висока температура на околната среда (най-вече през летните месеци).

Това състояние доста често се приема от хората като някакво несправедливо наказание, а не като сериозен дерматологичен проблем, изискващ лекарска консултация. За съжаление това не е така!

Какво представлява хиперхидрозата

Свръхобилното потене, наречено хиперхидроза e най-често локализирано в областта на стъпалата, подмишниците и дланите. Повишената влажност на кожата създава подходящи условия за поява и развитие на бактерии и гъбички, в резултат на които могат да възникват някои сериозни заболявания и усложнения. Неприятната миризма се дължи на някои отпадни продукти, получени в процеса на хранене на микроорганизмите. Най- смущаваща е хиперхидрозата на краката, която винаги е съпроводена с особено неприятна миризма.

Спазването на лична хигиена е едно от най-необходимите, но за съжаление, недостатъчно условие за овладяване на това неприятно състояние. Ето защо в повечето случаи е абсолютно необходимо да се използват ефикасни средства против изпотяване. Най-често хората с подобен проблем отиват в аптеката без предварителна консултация с дерматолог. Повечето препарати, които могат да се намерят в търговската мрежа са разновидности на антибактериални и противогъбични спиртни разтвори и аерозоли, които имат преди всичко антимикотичен и противобактериален ефект, но фактически не спират изпотяването.

Рол он Одорек в България

Най-новият продукт, излязъл в последните месеци на нашия пазар се нарича Одорекс. Неговата висока ефективност се дължи на активни съставки, имащи тройно защитно действие. От една страна, алуминиевият хлорид, който без да уврежда потните жлези намалява количеството отделена пот, повлиявайки механизма на потоотделянето (трайно се потиска изпотяването за 1-2 седмици). Освен това алуминиевите соли коагулират белтъчните вещества в потта и силно ограничават техния разпад. Така кожата на краката вече не е благоприятна среда за развитие на микроби и гъбички. Втората активна съставка (Хексаметилентетрамин) има широкоспектърен антибактериален ефект, който осигурява премахването на вече появили се микроорганизми и предотвратява рецидивиране на инфекциите. Третата (Глицерин) предпазва кожата на краката от прекомерно изсушаване, което е характерно за множеството силно спиртни лосиони. Отличният ефект се дължи на новата формула на препарата, която е разработена от екип специалисти в тясно сътрудничество с лекари – дерматолози. Тази формула е напълно съобразена с най-новите световни достижения в областта и в много отношения превъзхожда съществуващите аналози.

Одорекс  за крака

Начин на приложение:
Вечер преди лягане, след измиване и щателно подсушаване, кожата на краката се намазва обилно с лосиона (снабден с аерозолен пулверизатор). На сутринта краката се измиват с вода. След около
2 – 3 последователни намазвания, обилното изпотяване се овладява и за поддържане на постигнатия резултат Одорекс за крака се прилага веднъж седмично или при нужда.

ОДОРЕКС – рол он

Начин на употреба:
Вечер преди лягане, след измиване и щателно подсушаване на кожата, подмишниците се намазват обилно с лосиона (снабден с аерозолен пулверизатор). На сутринта се измива с вода. След около 2 – 3 последователни намазвания, обилното изпотяване се овладява и за поддържане на постигнатия резултат ОДОРЕКС – ДЕО се прилага веднъж седмично или при нужда.