Най-впечатляващите дизайнерски тенденции при реконструкцията на съвременната баня

Най-впечатляващите дизанерски тенденции за 2020

Нека видим кои са най-ярките и най-запомнящите се тенденции, при изграждането на съвременния интериор на банята и как можем да ги използваме, за да създадем нашата мечтана баня.

Душ кабините

Една от най-забележимите тенденции в съвременното обзавеждане на банята е подмяната на традиционните вани с модерните душ кабини. Освен, че спестяват пространство, те спомагат и за по-здравословната атмосфера, защото в известна степен парират влагата и не й позволяват да изпълни цялото помещение. Освен това душ кабините са много удобни и лесни за използване и почистване. Може да се каже, че са хитът на нашето време.

Различните видове осветление

Стилното и оригинално осветление е още една интересна тенденция, която не можем да подминем. Да, правилно подбраното осветление е много важно не само поради чисто хигиенни причини, но и то се вписва отлично в декора като един много ефектен елемент от него. Източниците на светлина в съвременната баня са навсякъде – на тавана, по стените, по огледалата, дори и по тоалетната чиния /става въпрос за декоративното лед осветление, което е много популярно напоследък/. Важно е да обърнете внимание на стила на осветителните тела, тъй като те трябва да се вписват перфектно в обстановката.

Подовите плочки като акцент

Всяка една модерна и красива баня се нуждае от добре подбрани като цвят и текстура подови плочки. Още повече, че благодарение на изобилието от нюанси и имитации на различни текстури, можете да постигнете много оригиналност и да добавите уникален оттенък към дизайна. Преплитащи се шарки, ярки или пастелни тонове, плочки, които имитират естествено дърво, камък, мрамор, дори метал – цялото това изобилие от идеи е идеално за хората с въображение, които винаги са готови да изненадват със страхотни концепции и да ни впечатлят с оригиналните си виждания. Защото не е тайна, че умелата игра с размери, форми и контрасти е в състояние да направи всяка една баня изключително стилна и ефектна.