Може ли жената да изневери само сексуално?

Ключовият въпрос всъщност е “Могат ли жените да правят секс “като мъже””? Което ме подсеща за един аналогичен “А могат ли мъжете да бъдат романтични “като жени”? Сякаш сексът е приоритет само на единия пол, а романтиката на другия, без да си даваме сметка, че в природата нищо не е толкова крайно противопоставено. Винаги има нюанси.

Да правиш секс заради самото удоволствие е привилегия сякаш само за мъжете. За женската половина на човечеството упорито се твърди, че за да постигне най-висше щастие, трябва да се докоснат онези чувствени струни, които трябва да са силно емоционално наситени, за да са израз на духовна удовлетвореност, а не просто физическа.

Не всички жени могат да бъдат нежни и любвеобвилни. Някои просто предпочитат друг начин на себеизразяване. За тяхно съжаление обаче те са обречени да носят етикета на коравосърдечните, безчувствени кучки.
Не е ли крайно време да спрем да увековечаваме мита, че жените по природа са моногамни и трябва да си останат такива? Повечето преобладаващи схващания, които имаме за жените са създадени във времето, така че да се контролира сексуалното поведение на жената. Недопустимо е една жена да прави секс с когото и да е и да се оправдава, че е по-скоро физиологична потребност. А в същото време полигамията на мъжете е по-лесно простима и се възприема като част от правилния ход на нормално развиващия се свят.

Докато някои дами въздишат по романтични филми и оплакват собствената си сексуална и емоционална неудовлетвореност, други изпитват множество оргазми и се чувстват щастливи без да страдат от предразсъдъци. Примитивно е да се твърди, че трябва да се чувстват виновни и засрамени от този факт. Много хора вероятно биха се съгласили, че трябва да се изгорят на клада като в Средновековието или да бъдат публично порицани? А си мислим, че сме отворено общество с модернистично мислене. Кой е толкова безгрешен, че се осмелява да ги съди?

Старите обществени порядки, единствено възпитават робско мислене и ограничават свободата на личността. Свободата да бъдеш себе си! Позорно заклеймяват тези жени, които правят див невъздържан секс и след това се обличат и си заминават – без имена, без размяна на телефонни номера, без обещания. Просто секс. Секс, без каквито и да е емоционални последствия. И за това се налага да бъдат отхвърляни и отричани от обществото? А жената, като всяко друго човешко същество, също има свои физиологични потребности.